COSS.fi

COSS.fi

EduCloud ja Kuntien Tiera yhteistyössä

EduCloud Alliance ja Kuntien Tiera esiintyivät yhdessä ITK 2015 (Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa) -messuilla. Teemaseminaarin aiheina olivat EduCloud Alliance ja EduStore, jotka esiteltiin salin täydeltä kerääntyneille, kiinnostuneille kuulijoille. Lisäksi kerrottiin näiden hankkeiden välinen yhteistyö ja liitokset.

Kuntien Tiera tulee olemaan mukana rakentamassa yhteistä standardia EduCloud Alliancen kanssa. Hankkeilla on yhteinen päämäärä ja niiden välillä tullaan tekemään yhteistyötä, kertoo Kuntien Tieran Vesa Linnanmäki. Standardi tulee hyödyttämään laajasti eri toimijoita ja Kuntien Tiera aikookin osallistua standardin kehittämiskokouksiin mahdollisuuksien mukaan ja vaikuttamaan sen kehitykseen tätä kautta, toteaa Linnamäki.

Kuntien Tiera on tärkeä linkki käyttäjien ja tuottajien ekosysteemissä ja heidän tietotaitonsa, kokemuksensa teknologian käyttöönotosta ja kuntasektorin ymmärrys ovat erityisen tärkeä lisä EduCloud Alliancen toimintaan ja sisältöön, kommentoi Jussi Hurmola, EduCloud Alliancen puheenjohtaja.

.
EduCloud Alliance

EduCloud Alliance on opetus- ja kulttuuriministeriön alulle asettama hanke avoimen koulutuspilvipalvelun standardin toteuttamiseksi. Hankkeessa rakennetaan valtiontasoista, kansainväliseksi tähtäävää, oppimispalveluiden käyttäjiä, ostajia ja kehittäjiä sekä palveluntarjoajia yhdistävää ekosysteemiä, jossa määritellään avoin standardi muun muassa oppimisympäristöille ja materiaaleille. Tämän avulla luodaan sekä ennalta määritelty prosessi että mekanismi joustavaan digitaaliseen hankintaan.

Tavoitteena on edistää opetussektorin digitalisointia, kehitystä ja yhteistyötä avoimuuden hengessä, luoda edellytyksiä sekä edistää koulutusvientiä. Vuonna 2015 tavoitteena on edesauttaa kansallisen keskitetyn käyttäjähallinnan ja tunnistuksen aikaansaamista sekä luoda ensimmäinen toteutus ECA:n standardista. EduCloudin toimintaa koordinoi EduCloud Alliance, joka kokoaa yhteen niin julkisen kuin yksityisenkin sektorin.

.
Kuntien Tiera & EduStore

Kunnat ovat toteuttaneet yhteistyössa sähköisen oppimateriaalien hankinta- ja jakelukanavan, jonka tarkoituksena on tuoda sähköiset oppimateriaalit opettajien ja oppilaiden käyttöön. Edustore toimii ainutlaatuisena oppimisen digitaalisena toimintaympäristönä, jossa käyttäjä voi selata eri kustantajien materiaaleja hakusanojen, oppiaineiden ja vuosiluokkien perusteella. Palvelu tarjoaa kunnille taloudellista hyötyä ja esimerkiksi oppimateriaalit ovat kunnille jo valmiiksi kilpailutettuja.

.
Lue lisää:
EduCloud Alliance
Kuntien TieraEdustore

Scroll to Top