COSS.fi

COSS.fi

COSS ry:n ensimmäinen vuosikokous pidettiin Helsingissä

COSS ry:n sääntömääräinen ja yhdistyksen historian ensimmäinen vuosikokous pidettiin 19.6.2013 Helsingissä Ravintola Vltavan kabinetissa.

Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntömääräiset asiat.

Yhdistyksen tilinpäätös, joka osoitti ylijäämää 3 344,39 euroa, vahvistettiin ja kokous myönsi tili- ja vastuuvapauden hallitukselle ja toiminnanjohtajalle.

Hallitus jatkaa entisessä kokoonpanossa ja seuraavassa vuosikokouksessa on ensimmäiset hallituksen jäsenet erovuorossa.

Kokouksessa esiteltiin yhdistyksen toiminnanjohtajan Ilkka Lehtisen laatima toimintakertomus vuodelta 2012 ja hallituksen puheenjohtajan Jukka Hornborgin tervehdys.

Vuosikokouksen yhteydessä kuultiin valtiovarainministeriön Tommi Oikarisen esitys julkisen hallinnon avoimuuden lisäämisestä ICT-toimissa. Esityksen materiaaliin voi tutustua Speaker Deckissä.

COSS on osallistunut pitkään valtiovarainministeriössä kehitteillä olevaan avoimen tuotteen hallinta -mallin kehittämiseen ja Oikarisen terveisinä kokoukselle olikin, että asia konkretisoituu elokuussa alkavaa projektiin. Tätä aktiviteettia odotamme innolla.

Open Knowledge Finland ry:n Antti Poikola esitteli avoimen datan yhdistyksen toimintaa ja keskustelimme yhdistysten yhteistyöstä melko vilkkaasti. Tulemme tekemään jatkossa yhteistyötä tiiviimmin. Samoin esille nousi ajatus kutsua OKFFI:n edustus COSS-ohjausryhmään. Asiaa käsitellään seuraavassa ohjausryhmän kokouksessa.

COSSin julkishallinnon työryhmä on osallistunut IBM:n kanssa yhteistuotantoon, jolla on tuotettu videomateriaalia käytettäväksi markkinointimateriaalina avoimuutta edistävissä tapahtumissa. Kokousyleisölle esitettiin videon tämän hetkinen tilanne ja se sai hyvän vastaanoton. Julkaisemme videon, kun se saadaan lopulliseen muotoonsa.

Hermia Oy on esittänyt yhdistykselle mahdollisuutta ryhtyä Langaton Tampere -verkon koordinaattoriksi. Karri Huhtanen Arch Red Oy:stä esitteli yhdessä Ilkka Lehtisen kanssa konseptia ja mahdollisuudesta keskusteltiin paljon. Konsepti on kiinnostava ja se tulisi saada valtakunnalliseksi ratkaisuksi. Puhuimme mm. mahdollisuudesta esitellä tätä liikenne- ja viestintäministerille. Jatkamme aiheen pohdintaa ja työtä sen parissa.

Hauskaa Juhannusta ja lomakautta,

COSS ry / Ilkka ja Matti

Scroll to Top