COSS.fi

COSS.fi

COSS rakentaa kilpailuetua data-analytiikalla ja palvelumuotoilulla

 

COSS on hakenut rahoitusta 6Aika-ohjelmasta hankkeelleen Datasta oivalluksia ja bisnestä.  Hanke ja sen kolme projektia luovat lisäarvoa ja hyvinvointia data-analytiikalla ja palvelumuotoilulla.  Rahoituspäätöstä odotetaan ennen kesälomia.

 

COSS:n johdolla on muodostettu 11 organisaation konsortio ja rakennettu hanke ’Datasta oivalluksia ja bisnestä’, jossa yhdistyy data-analytiikka ja palvelumuotoilu. Hanke osallistuu 6Aika -hankehakuun, joka päättyi 15.1.2016.  Mikäli hankkeemme saa rahoitusta, se käynnistyy elokuussa ja päättyy vuoden 2017 lopussa. Hankkeessa on kolme projektia: Aviapolis, palveluja matkaajille; Hyvä pitkä elämä sekä Datasta oivalluksia ja bisnestä -valmennus.

 

Aviapolis, palveluja matkaajille

Aviapolis, palveluja matkaajille -projektissa louhitaan ja analysoidaan omistetusta ja avoimesta datasta oivalluksia, joilla tyydyttää erilaisten matkaajien tarpeita koko palvelupolun varrella. Tuloksena on uusia fyysisiä ja virtuaalisia palveluja Helsinki-Vantaan lentokentälle ja ympäristöön.

 

Hyvä pitkä elämä

Hyvä pitkä elämä -projektissa löydetään tutkimuksen ja analytiikan keinoin oivalluksia, joiden avulla kehitetään törmäytyksissä uusia palveluja ja toimintamalleja ikäihmisille. Projektissa syntyy Mydata -sovelluksia ja rakennetaan Ouluun terveellistä Karjasillan asuinaluetta, ikäihmiset keskiössä.

 

Datasta oivalluksia ja bisnestä -valmennus

Datasta oivalluksia ja bisnestä valmennuksessa päivitetään tietotekniikkayritysten kilpailuetu datatalouden aikaan. ICT -yrityksiä koulutetaan data-analytiikkaan ja palvelumuotoiluun. Opittuja taitoja harjoitellaan yrityskohtaisesti. Case-vaiheessa yritykset tuovat mukanaan asiakkaansa ja datansa, jota rikastetaan avoimella datalla. Tuloksena on oivalluksia ja ideoita, uutta liiketoimintaa ja lisäarvoa yhdessä asiakkaan ja yhteistyökumppanien kanssa. Pilottikurssi pidetään Tampereella syksyllä 2016 ja seuraavat vuonna 2017 Vantaalla ja Espoossa. Valmennuskurssi tuotteistetaan ja julkaistaan COSS:n nettisivuilla. Aineisto avoimen lähdekoodin analytiikkaohjelmistoineen on kaikkien korkeakoulujen ja kenen tahansa asiasta kiinnostuneen hyödynnettävissä.

 

COSS:n jäsenet pääsevät osallistumaan paikkakuntien projekteihin luomaan uusia palveluja ikäihmisille ja lentomatkaajille.  Valmennuskurssi on COSS:n jäsenille ainutlaatuinen mahdollisuus päivittää oma kilpailuetunsa data-analyytikalla ja palvelumuotoilulla.

Tiedotan hankkeen etenemisestä COSS:n nettisivuilla kevään aikana. Ole kuulolla!

 


Jyrki Koskinen

Ps. ensi hätään katso video: bit.ly/datastaoivalluksia

 

Scroll to Top