COSS.fi

COSS.fi

VALO-CD.fi on Linux-tekijä 2010

Vapaita ohjelmia Windowsille tarjoava VALO-CD.fi-projekti palkittiin Linux-tekijä 2010 -arvonimellä sekä 2000 euron arvoisella tunnustuspalkinnolla Openmind-tapahtuman yhteydessä 9.11.2010. Suomen Linux-käyttäjien yhdistyksen FLUGin myöntämän palkinnon jakoi yhdistyksen puheenjohtaja Teppo Oranne.

Lisäksi FLUGin valtuuttama raati ojensi kunniamaininnan Martti Karjalaiselle hänen työstään oikeusministeriön OpenOffice.org-käyttöönottoprojektissa sekä samaa hanketta käsittelevästä väitöskirjastaan.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi kerättiin Suomen Linux-käyttäjien yhdistyksen FLUGin www-sivuilla ja lopullisen valinnan teki raati, johon kuuluivat Juha Siltala (FLUG), Petri Koistinen (Suomen Unix-käyttäjien yhdistys FUUG ry), Timo Jyrinki (Ubuntu Suomi) ja Jussi Silvonen (Joensuun yliopisto).

“Myös Windows-käyttäjillä on oikeus nauttia vapaista ohjelmistoista ja VALO-CD tuo parhaat sovellukset kätevästi heidän ulottuvilleen”, perustelee raadin puheenjohtaja Juha Siltala. Raadin mukaan myös kynnys siirtyä Linuxin käyttöön madaltuu, kun käytettävät ohjelmistot ovat ennestään tuttuja. “Tuttavani ei ollut koskaan kuullut vapaista ohjelmista. Hänen kiinnostuksensa heräsi VALO-CD:n ansiosta ja nyt hän on tyytyväinen Linux-käyttäjä”, totesi eräs www-sivujen kautta ehdotuksensa jättänyt.

Martti Karjalainen teki uraauurtavaa työtä oikeusministeriön projektissa, jossa ministeriön 10 000 työasemaa siirtyi OpenOffice.org-ohjelmistoon. Karjalaisen lokakuussa tarkastettu väitöskirja pohjautuu hankkeen yhteydessä tehtyyn tutkimukseen. Väitöstyö on kansainvälisesti merkittävä ja osoittaa, että vapaisiin ohjelmistoihin siirtyminen myös suuressa organisaatiossa on paitsi mahdollista myös kannattavaa.

Linux-tekijäpalkinto myönnetään vuosittain yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on merkittävästi edistänyt Linux-kehitystä tai Linux-käyttäjien asemaa Suomessa. Palkinnon voi saada myös Linux-alustalla toimivien tärkeiden sovellusten parissa tehdystä työstä. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002.


Lisätietoja: Juha Siltala
Palkintoraadin puheenjohtaja
juha.siltala at flug.fi
045 113 9900

Suomen Linux-käyttäjien yhdistys Finnish Linux User Group FLUG ry on vuonna 1997 perustettu vapaaehtoisjärjestö, jonka tarkoituksena on Linuxiin liittyvän toiminnan edistäminen sekä suomalaisten Linux-käyttäjien ja Linuxista kiinnostuneiden tukeminen. Lisätietoja kotisivuiltamme osoitteesta http://www.flug.fi.

Scroll to Top