COSS.fi

COSS.fi

Parhaat toimittajariippumattomat ohjelmat Windowsille

Julkaisuvapaa lehdistötiedote 31.3.2009

Parhaat toimittajariippumattomat ohjelmat Windowsille

VALO-CD-projekti julkaisi uuden kokoelman suomenkielisiä avoimen lähdekoodin ohjelmistoja Microsoft Windowsille. Projektin tarkoitus on levittää helppokäyttöisiä, ilmaisia, yhteensopivia, turvallisia ja toimittajariippumattomia ohjelmistoja. VALO-CD on suunnattu sekä tavallisille käyttäjille että yrityksille.

Avoimen lähdekoodin kehitysmalli mahdollistaa toimittajariippumattomuuden. Yksittäinen organisaatio ei pysty määräämään toimittajariippumattoman ohjelmiston kehitystä muiden puolesta, mikä kiihdyttää kilpailua tilaajamarkkinoilla. Tästä tunnetuin esimerkki on Linux, joka sisältää tuhansia komponentteja, joiden kehittämiseen on osallistunut kymmeniä tuhansia organisaatioita ja yksityishenkilöitä.

”Avoimet ohjelmistot ovat mullistaneet ohjelmistomaailman 2000-luvulla. Tämä on tuottanut ilmaisia, luotettavia ja yhteensopivia ohjelmistoja Linux-maailmassa”, kertoo VALO-CD:n tiedottaja Otto Kekäläinen. ”Tarkoituksemme on tuoda tämä kulttuuri Windowsille ja valistaa suomalaisia siitä, miksi VALOon perustuvia tuotteita ja palveluita kannattaa ostaa.”, jatkaa Kekäläinen.

VALO-CD:tä tukeva Suomen open source -keskus COSS näkee projektissa useita hyviä puolia. ”VALO-CD edistää avoimen lähdekoodin idean ja ohjelmien tunnettuutta sekä kotikäyttäjien että organisatioiden keskuudessa. On tärkeää, että meillä on taho, joka valikoi suomeksi käännetyt, helppokäyttöiset ja kypsät ohjelmat lukuisista vaihtoehdoista ja tarjoilee ne kaikkien saataville”, kommentoi avoimen lähdekoodin asiantuntija Matti Saastamoinen COSSista.

VALO-CD aloitti toimintansa kesällä 2008. Sen tavoitteena on edistää Suomen tietoteknistä ja taloudellista kehitystä tarjoamalla vapaita tietokoneohjelmia. Projekti ei tavoittele taloudellista voittoa. Projektin taustalla on useita alan yrityksiä ja järjestöjä.

 

 


Lisätietoa:

Otto Kekäläinen
VALO-CD:n tiedottaja
info at valo-cd.fi
044 566 2204

Toimituksille:

Julkaisukelpoisia kuvia voi ladata osoitteesta:
http://www.valo-cd.fi/tiedotteet

Postitamme mielellämme näytekappaleen ja annamme lisätietoja sähköpostitse ja puhelimitse.

 

Scroll to Top