COSS.fi

COSS.fi

Akademy 2010 -tapahtumaan Tampereelle yli 350 avoimen lähdekoodin asiantuntijaa

Avoimen lähdekoodin työpöytäratkaisuja kehittävä KDE-projekti pitää kahdeksannen Akademy-kehittäjätapahtumansa Tampereella 3.–10.7.2010. Akademy on projektin vuosittainen yhteisötapaaminen, jonka aikana järjestetään muun muassa kaksipäiväinen konferenssi ja ryhmätapaamisia sekä varataan aikaa ohjelmoinnille ja kehitystyölle.

Akademy kokoaa yhteen satoja ohjelmistokehittäjiä, testaajia ja käyttöliittymä- ja käytettävyysasiantuntijoita. Tapahtumassa käsitellään KDE-projektin nykytilaa ja tulevaisuutta, yhteisön toimintaa, ohjelmistoja ja niiden kehitystapoja, käyttöliittymiä sekä alan liiketoimintaa. KDE on yksi valtavirran Linux-työpöytäratkaisuista, joka pohjautuu Nokian omistamaan ja laajasti hyödyntämään Qt-teknologiaan.

Akademyn järjestävät Suomen avoimen lähdekoodin keskus COSS ja KDE e.V. Tapahtuma järjestetään pääosin vapaaehtoisvoimin, ja tilaisuudet ovat maksuttomia. Osallistujia on tänäkin vuonna kymmenistä eri maista lähes 400.

– Akademyn saaminen Suomeen tänä MeeGon vuonna on merkittävän hieno asia. Qt:n merkityksellisyys Nokian keskeisenä tuotekehitysvälineenä antaa konferenssille Suomessa aivan erityisen luonteen. Suomen avoimen lähdekoodin keskus on tehnyt parhaansa onnistuneen tapahtuman eteen. Toivotaan, että myös Suomen kesä näyttää kansainvälisille vieraillemme parhaat ominaisuutensa, toteaa COSSin toiminnanjohtaja Ilkka Lehtinen valmistelukiireiden keskeltä.

Tampereen yliopistossa järjestettävän konferenssin keynote-puhujina esiintyvät KDE:n Aaron Seigo ja Nokia MeeGo Softwaren johtaja Valtteri Halla. Yhteensä konferenssissa esiintyy lähes 50 asiantuntijaa ja konferenssia seuraavalla viikolla Tampereen Finlaysonilla järjestetään noin 50 työpajaa ja BoF-kokoontumista, joissa kokoonnutaan tietyn aihepiirin ympärille ja kehitetään avoimen lähdekoodin ohjelmistoja eteenpäin.

Akademyn ohjelma on nähtävillä osoitteessa http://akademy.kde.org, jossa voi myös ilmoittautua tapahtumaan.


KDE e.V. on rekisteröity voittoa tavoittelematon organisaatio, joka edustaa KDE-projektia juridisissa ja taloudellisissa asioissa. Organisaatio markkinoi ja levittää vapaita työpöytäohjelmistoja, erityisesti KDE:tä, sekä edistää vapaata tiedonvaihtoa ja ohjelmistojen yhdenvertaista saatavuutta.

Suomen avoimen lähdekoodin keskus COSS on avoimen lähdekoodin teknologioita ja -toimintamallia käyttävän liiketoiminnan kansallinen kehittämisorganisaatio. COSS edistää avointen teknologiaratkaisujen hallittua käyttöä eri toimialoilla ja tuottaa palveluja jäsentensä liiketoiminnan kehittämiseksi. Tavoitteena on vahvistaa Suomen ohjelmistointensiivisen liiketoiminnan kilpailukykyä, synnyttää uutta kasvuliiketoimintaa ja edistää tietoyhteiskunnan kehitystä. COSSin hallinnollisena taustaorganisaationa toimii Hermia Oy.

 

Scroll to Top