COSS.fi

COSS.fi

COSS mukana perustajajäsenenä yhdessä Ranskan ja Saksan OS-yhteisöjen kanssa uudessa APELL-yhdistyksessä

Kuva: Cédric Thomas.

COSS on yhdistänyt voimansa Ranskan sekä Saksan avoimen lähdekoodin yhdistysten kanssa perustaakseen uuden Professionnelle Européenne du Logiciel Libre – APELL (European Open Source Business Association) -yhdistyksen. Uusi eurooppalainen avoimen lähdekoodin kattojärjestö julkistettiin 31.1.2020 Brysselissä, päivää ennen Euroopan suurimman avoimen lähdekoodin konferenssin, Fosdemin, alkamista.

APELLin tavoitteena saada eurooppalaiset päätöksentekijät tietoisiksi avoimen lähdekoodin kasvavasta taloudellisesta ja strategisesta merkityksestä Euroopassa. Euroopassa OS-ala käsittää lähinnä pieniä ja keskisuuria yrityksiä, APELLin perustajat toteavat. "Komission ja muiden eurooppalaisten instituutioiden on aika tunnistaa, että avoimen lähdekoodin tukemiseen tähtäävissä toimissa ja suunnitelmissa olisi keskityttävä näiden pk-yritysten tukemiseen", toteaa Stéfane Fermigier, joka toimii Ranskan OS-yhdistyksen, CNLL:n, puheenjohtajana ja on yksi uuden APELL-yhdistyksen perustajajäsenistä.

APELL haluaa myös luoda yksityiskohtaisemman kuvan eurooppalaisesta avoimen lähdekoodin liiketoiminnan ekosysteemistä ja toivookin, että kaikki avoimen lähdekoodin yhdistykset Euroopassa liittyisivät pian mukaan uuteen kattojärjestöön.

”Olemme ottaneet tärkeän askeleen kohti yhtenäisen äänen luomista eurooppalaisille avoimen lähdekoodin yrityksille. Haluamme APELLin kautta auttaa eurooppalaisia päätöksentekijöitä ymmärtämään avoimen lähdekoodin liiketoimintamahdollisuudet Euroopan digitalouden kannalta”, toteaa COSSin toiminnanjohtaja Timo Väliharju.

Liittymällä nyt COSSin yhteisöjäseneksi, pääset samalla myös vaikuttamaan avoimen lähdekoodin liiketoiminnan kehitykseen APELLin kautta, hakemaan kumppaneita ja olemaan mukana lisäämässä avoimeen lähdekoodiin pohjautuvaa liiketoimintaa Euroopassa.

Lue lisää yhteisöjäsenyydestä ja liity >>

 

Lue lisää:

4.2.2020 Joinup: “Europe’s open source service providers appeal for political support”

 

 

Scroll to Top