COSS.fi

COSS.fi

COSS mukana kansainvälisen CONSUL Democracy -säätiön perustamisessa

COSS oli mukana 22.3.2019 Amsterdamissa perustamassa CONSUL Democracy -säätiötä yhdessä muiden kansalaisyhteiskunnan toimijoiden sekä demokratian parissa toimivien eri organisaatioiden kanssa.

CONSUL Democracy -säätiön tehtävänä on hallita ja kehittää avoimen lähdekoodin CONSUL-alustaa, joka on kattava kansalaisten osallistamiseen käytettävä alusta, joka tähtää avoimeen, läpinäkyvään ja demokraattiseen hallintoon. CONSULia käyttävät ympäri maailmaa jo yli 100 instituutiota 35 eri maassa. CONSUL pohjautuu avoimeen lähdekoodiin ja sen kehitystä tukevat maailmanlaajuisesti muun muassa kunnat sekä ohjelmistokehitystiimit.

Alustan kehitystä on tähän asti johtanut Madridin kaupunginvaltuusto vuodesta 2015 asti. Alankomaissa perustettu säätiö vastaa jatkossa CONSULin aktiivisesta kehittämisestä sekä muusta toiminnasta. Näin tullaan varmistamaan jatkossa muun muassa alustan puolueettomuus ja laatu. CONSUL on työkalu, joka helpottaa kansalaisten osallistamista päätöksentekoon, tekemään ehdotuksia mm. kuntien budjeteista ja niiden käytöstä, äänestämään turvallisesti, kommentoimaan lainsäädäntöön liittyviä asioita sekä avaamaan keskustelua muista tärkeistä aiheista, joista koskettavat kansalaisten jokapäiväistä elämää kunnissa ja kaupungeissa.

CONSUL Democracy -säätiön hallitus koostuu seuraavien organisaatioiden edustajista:

Lisäksi säätiön tukena toimii neuvoa-antava komitea, jossa COSSin lisäksi ovat mukana myös Democratic Society (Iso-Britannia/Italia/Belgia), newDemocracy Foundation (Australia), Démocratie Ouverte (Ranska) sekä Deliberative Democratic Consortium (USA).

 

Lue alkuperäinen tiedote aiheesta englanniksi:

“The founding of Consul Democracy Foundation” (Netwerk Democratie)

Scroll to Top