COSS.fi

COSS.fi

Avoimuuden vaalipaneelissa rakennettiin huomisen Suomea

Avoimuuden vaalipaneeli keräsi  paikalle 40 alan asiantuntijaa Helsinkiin Maria01:n startup-keskukseen keskustelemaan miten digitalisaation ja avoimuuden keinoin tehdään Suomesta entistä parempi paikka elää ja yrittää.  

Panelistit

Panelistit Jyrki Kasvi, Jouni Markkanen, Jenni Karjalainen ja Kristo Lehtonen rakensivat Jyrki Koskisen moderoimana digi-Suomen hallitusohjelmaa 2019

Avoimuuden vaalipaneelin panelistit olivat Jenni Karjalainen (SDP), Jyrki Kasvi (vihreät), Kristo Lehtonen (keskusta) sekä Jouni Markkanen (kokoomus). Panelistit olivat kovin samanmielisiä siitä, miten tulevaisuuden Suomea rakennetaan digitaalisuuden keinoin: omadata ytimessä, tietosuoja ja yksityisyyden suoja mielessä pitäen. Tietojärjestelmien rajapintoja avaamalla rakennetaan toimivia palveluja ja saadaan datasta kaikki hyöty irti.

Suomi voi olla suunnannäyttäjä digitaalisuutta ja tekoälyä hyödyntävälle palveluyhteiskunnalle, joka perustuu älykkäälle infrastruktuurille. Verottaja on tästä hyvä esimerkki ja lisää toteutuksia on lupa odottaa Aurora AI- tekoälystrategian toteutuksen myötä.

Kovana ytimenä nähtiin koulutus, jolla tietotalouden ja -yhteiskunnan osaajia koulutetaan ja uudelleenkoulutettaan. Yksi tärkeä taito on medialukutaito, joka on paras puolustus informaatiosodankäynnin ja disinformaation maailmassa. Kaikessa digitaalisuuskeskustelussa on kuitenkin pidettävä huoli, että kaikki pysyvät mukana. Palvelut kuuluvat niillekin, jotka eivät ole verkossa. Pysytään yhteisessä veneessä.

Jyrki Koskinen, Avaamo konsultointi

Paneelikeskustelu alkaa videolla kohdassa 0:29:00

Panelistit Jyrki Kasvi, Jouni Markkanen ja Jenni Karjalainen

Tommi Karttaavi toi Kuntaliiton terveiset

Open Knowledge Finlandin trio Tarmo Toikkanen, Aleksi Knuutila ja Teemu Ropponen kertoivat, miten Vaalivahti vahtii vaaleja

Panelistit Kristo Lehtonen ja Jenni Karjalainen

Faktabaarin Mikko Salo ja Petra Piitulainen-Ramsay tarjoilivat faktoja

Tilaisuuden lopuksi oli vapaata verkostoitumista

Scroll to Top