COSS.fi

COSS.fi

Avoimuuden vaalipaneeli 19.5.2021

Tervetuloa mukaan Avoimuuden vaalipaneeliin keskiviikkona 19.5.2021 klo 10-11:30. Miten eri puolueet aikovat edistää avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja digitalisaation mahdollisuuksia kunnissa?

Tilaisuuden järjestää Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus - COSS ry yhteistyössä Open Knowledge Finland ry:n kanssa. Sekä COSS että OKFI toimivat Suomessa edistääkseen avoimuutta yhteiskunnassa palvelujen ja toiminnan kehittämisen, hyvinvoinnin ja demokratian moottorina. Avoimuuden vaalipaneelin tavoitteena onkin saada näille tärkeiksi kokemillemme yhteisille teemoille kevään kuntavaalien alla näkyvyyttä sekä tuoda avoimuuden hyödyt osaksi julkista keskustelua ja päätöksentekoa. Lisäksi haluamme saada tällä kertaa pienempien kuntien ääntä esille, koska digitalisaation haasteet ovat pienissä kunnissa monesti resurssipulan vuoksi haastavampia kuin suurissa kunnissa. Siksi tilaisuudessa pääpuolueita edustavat panelistit ovat ehdolla kevään kuntavaaleissa pienessä kunnassa (max 50 000 asukasta).

Vaalipaneelin teemoina ja keskustelunaiheina ovat muun muassa:

  • Teknologia: avoimet tietojärjestelmät, avoimet rajapinnat
  • Tieto: avoin data, avoin tieto
  • Avoin kulttuuriperintö
  • Toimintatavat: avoin demokratia ja päätöksenteko, osallistaminen
  • Kuntien digitalisaatio

Ohjelma

10:00 Tervetuloa ja avaus / Timo Väliharju, COSS ry

10:10 Miksi ja miten kohti avointa yhteiskuntaa? / Tarmo Toikkanen, OKFI

10:15 Paneelikeskustelu
Panelistien avauspuheenvuorot: 'Puolueeni digitalisaatiounelma, käytännön tavoitteet ja keinot'
Panelistit: Christoffer Hällfors (RKP), Piia Aallonharja (Perussuomalaiset), Niko Eskelinen (SDP), Otso Huuska (Kokoomus), Lauri Kotilainen (Vasemmistoliitto), Pekka Heikkilä (Vihreät)
Juontajana ja moderaattorina: Tarmo Toikkanen, OKFI

11:30 Loppusanat, tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen

Maksuton verkkotilaisuus on suunnattu kaikille teemasta kiinnostuneille. Ilmoittauduthan tilaisuuteen 18.5. mennessä alla olevan linkin kautta.

Panelistien esittely

Päivitys 10.5.2021: Vaalipaneelin osalta teimme linjauksen, että tällä kertaa kutsuimme mukaan edustajat kaikista puolueista, joilla on vähintään 100 kunnanvaltuustopaikkaa eli kutsuttujen listalla olivat SDP, Perussuomalaiset, Kokoomus, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto, RKP, Kristillisdemokraatit. Valitettavasti näiden puolueiden joukosta emme saaneet määräaikaan mennessä edustajaa puoluetoimistojen kautta Keskustalta sekä Kristillisdemokraateilta.

Christoffer Hällfors

Sipoo, RKP

Olen 34-vuotias sipoolainen pienen tyttären isä. Olen valtiotieteiden maisteri ja työskentelen politiikka- ja data-analyytikkona puolueella. Minulla on 10 vuotta kokemusta kunnanvaltuutettuna, joista kaksi ja puoli vuotta kunnanhallituksen puheenjohtajana.

Piia Aallonharja

Kirkkonummi, Perussuomalaiset

Olen kirkkonummelainen perussuomalaisten kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen. Olen työskennellyt IT-alalla noin 20 vuotta ja tittelini on UX Specialist. Työkokemusta minulla on laajasti IT-alalta koodauksesta testaukseen ja käyttöliittymien suunnitteluun.

Niko Eskelinen

Hyvinkää, SDP

Inhimillisen digitalisaation ammattilainen. Teknologian käytön lähtökohdat tulee olla ihmisten etu ja mahdollisuuksien luominen. Teknologia ilman toimintamallin muutosta on yleensä vain kustannus. Digitalisaation suurin muuttuja on ihminen.

Otso Huuska

Rauma, Kokoomus

Olen monipuolisesti kouluttautunut matematiikan ja fysiikan lehtori Rauman Lyseon lukiossa. Rauman kaupunginvaltuutettuna olen vaikuttanut yhden kauden ja olen ehdolla jatkoon. Näen digitalisaatiossa järkevästi toteutettuna suuria mahdollisuuksia ihmisten luovuuden tukemisessa ja julkisten palvelujen tehostamisessa.

Pekka Heikkilä

Raisio, Vihreät

Valmistuin Turun yliopistosta valtiotieteen maisteriksi vuosituhannen vaihteessa pääaineenani tilastotiede. Olen työskennellyt biostatistikkona kansainvälisissä asiantuntijaryhmissä erilaisten tutkimushankkeiden parissa mm. statistikkona kliinisissä ebola-rokotetutkimuksissa. Kansainvälinen ja monipuolinen kokemukseni sekä yrittäjätaustani auttavat ymmärtämään asioita laajasti ja osaan nähdä asiat erilaisten ihmisten näkökulmasta.

Lauri Kotilainen

Heinola, Vasemmistoliitto

Olen kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa ehdolla oleva 39-vuotias IT-yrittäjä Heinolasta. Työkokemusta ohjelmistokehityksen parissa minulle on ehtinyt kertyä kohta 20 vuoden ajalta. Työn ohessa tutuksi on tullut myös vapaan lähdekoodin projekteihin osallistuminen.

Scroll to Top