COSS.fi

COSS.fi

25-vuotias Linux pyörittää maailmaa

 

Linux on muuttanut maailmaa lukemattomin eri tavoin ja koodiviidakon keskipisteessä on kauan istunut suomalainen Linus Torvalds. Linuksen luoma käyttöjärjestelmä pyörii jopa 98 prosentissa maailman nopeimmista tietokoneista, antaen potkua niin Applen palvelimille kuin Googlen ja Amazonin kaltaisille jättiläismäisille palveluille. Kauppalehden 6.11.2016 julkaistussa artikkelissa paneudutaan syvemmälle Linus Torvaldsin elämään Linux-käyttöjärjestelmän isänä.

Linus Torvalds on aidon innostunut koodiensa tuomista lopputuloksesta ja kuten Jim Zemlin kertoo, Linus on aidosti välinpitämätön maineesta ja mammonasta. Vaatimattomuus näkyy miehen sanoissa hänen vastatessaan saamiinsa kehuihin, sillä miten tämä korostaa olevansa ainoastaan tekemisistään innostunut insinööri.

Artikkelissa kuvataan myös loistavasti avoin lähdekoodi suomalaisten yhteistyön tuloksena: “Avoin lähdekoodi on eräällä tavalla suomalaisen talkookulttuurin huipentuma. Se on tapa, jolla ihmiset voivat työskennellä yhdessä siten, että kukin kantaa oman pienen tai suuren kortensa kekoon, vaikka kaikki eivät välttämättä aina olisi yhtä mieltä asioista.”

 

Lue koko artikkeli:

Maailma pyörii 25-vuotiaalla Linuxilla – ”Linus on aidosti välinpitämätön maineesta ja mammonasta”

 

Scroll to Top