COSS.fi

COSS.fi

2006

Kesäkoodarit kesälle 2006 valittiin Helsingissä pidettetyssä finaalissa 7.3.2006. Viisi valittua korkeakouluopiskelijaa saivat ”kesätyöpaikan” open source –projekteissa. Työhakemuksissa opiskelijat saivat itse ehdottaa sekä projektia että siihen liittyviä tehtäviä. Aihealueita ei määritelty ennalta, mutta valintakriteereissä painotettiin liiketoiminnallisia näkökohtia.

Valinta kohdistui projekteihin, joissa kaikissa kehitettiin loppukäyttäjien sovelluksia. Tuukka Hastrup kehitti Compiz-ikkunointia, Lauri Kainulainen gDesklets-lisäosia Linux-työpöytäympäristössä, Riku Leino Scribus-taitto- ja julkaisu-ohjelmaa, Harri Pitkänen suomenkielistä oikolukua ja Henri Sivonen Mozilla Firefox-lisäominaisuuksia.

– Varsinkin finalistien taso oli erittäin kova. Pieni yllätys oli se, että loppukäyttäjäsovelluksia oli niin paljon. Tämäkin kertoo siitä, että open source –kehitys on laajenemassa infra-ratkaisuista kohti loppukäyttäjää, kertoo valintaraadin puheenjohtajana toiminut COSSin johtaja Petri Räsänen.Valintaraatiin kuuluivat rahoittajina IBM:n, Nokian, Ericssonin, Teknologiakeskus Hermian ja Novellin edustajat. Asiantuntijoina raati kuuli myös FLUG ry:n (Finnish Linux User Group), Linux-aktivaattori ry:n ja TKO-Äly ry:n edustajia

Scroll to Top