COSS.fi

COSS.fi

Proactum vie suomalaisen Sharing Health-ratkaisun Shanghain Expoon

Proactum on jo toistamiseen edustamassa Suomea historian kaikkien aikojen suurimmassa maailmannäyttelyssä Shanghaissa. Maailmannäyttelyn teema on Better City – Better Life. Proactum on esillä Kirnussa Sharing Health terveystapahtumassa, jossa se esittelee tekemiään kansalaisten hyvinvointia tukevia terveysportaaleitaan; TerveSuomea ja Hyvinvointiportaalia.

Tervesuomi on kansainvälisessä mittakaavassakin ainutlaatuinen semanttinen terveysportaali, jonka takana on yli 30 000 asiasanan ontologia, eli sanasto, joka ymmärtää sanojen merkitykset ja niiden väliset riippuvuudet. ’Sen avulla sadat eri terveysalan toimijat voivat yhdessä tarjota kansalaisille terveystietoa luotettavasti, nopeasti ja helposti’, korostaa TerveSuomi–projektin käynnistäjä Eija Hukka Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Terveysportaalin voi tutustua osoitteessa www.tervesuomi.fi.

Hyvinvointiportaali puolestaan yhdistää palvelujen tarjoajat ja tarvitsijat toisiinsa. Palvelun avulla tuetaan esimerkiksi vanhusten itsenäistä kotona asumista. Järjestelmä on tehty yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa Active Life Villagelle. ’Kansalaisten terveys ja hyvinvointi ovat elintärkeitä niin yksilön, yritysten kuin yhteyskunnankin kannalta. On hienoa, että voimme olla mukana viemässä tätä tietotaitoa myös Suomen ulkopuolelle’, summaa Proactumin hallituksen puheenjohtaja Anneli Koivunen.

Proactum oli ensimmäistä kertaa esillä maailmannäyttelyssä esitellessään Kirnun VIP-vieraille älykkään kaupunkinäyttöjärjestelmänsä, joka on Suomessa käytössä koko pääkaupunkiseudun raitiotievaunuissa ja metroissa.


Lisätietoja
Pirjo Hannikainen
toimitusjohtaja
Proactum Oy
Puh. +358 40 518 4671
pirjo.hannikainen at proactum.fi

Proactum Oy on Suomen markkinajohtaja avoimen lähdekoodin vaativien yritystietojärjestelmien kehittäjänä ja tuotteistajana. Yrityksen ydinosaamisaluetta ovat mm. portaalit ja sisällönhallinta, sähköinen asiointi ja asiakirjanhallinta, integraatio- ja arkkitehtuurihankkeet sekä konsultointi. Proactum on kehittänyt Suomen ensimmäisen avoimeen lähdekoodiin perustuvan Proactum Enterprise Platform® hybridialustan. Yritys on listattu Euroopan innovatiivisimpien kasvuyritysten joukkoon Innovate!Europe –kilpailussa 2009, sekä on voittanut tasavallan presidentti Tarja Halosen jakaman Laatuinnovaatiopalkinnon 2009. Lisäksi yritys sijoittautui Kauppalehden Kovimmat Kasvajat 2009 kisassa kärkikymmenikköön. Proactumilla on toimipaikat Espoossa, Jyväskylässä, Tampereella, Oulussa ja Shanghaissa. Yrityksen laaja asiakaskunta koostuu eri toimialoilla toimivista yrityksistä sekä julkishallinnon organisaatioista.

Scroll to Top