COSS.fi

COSS.fi

Ixonos julkaisee lapsiperheiden palvelujen tuottamiseen soveltuvan avoimen lähdekoodin

Ixonos jakaa lapsiperheiden palvelujen tuottamiseen soveltuvan avoimen lähdekoodin ratkaisun ja toimintamallin kaikkien avoimesti saataville. Julkaistava lähdekoodi tarjoaa kunnille, julkishallinnon eri tahoille ja yhteistyökumppaneille mahdollisuuden hyödyntää valmiiksi määritettyä ja testattua terveydenhuollon palvelujen tuottamiseen soveltuvaa ratkaisua, josta ei aiheudu lisenssimaksuja.

”Olemme jo usean vuoden ajan sitoutuneet vahvasti avoimen lähdekoodin ja avoimen arkkitehtuurin ratkaisujen kehittämiseen. Nyt julkaistavan lähdekoodin lisäksi olemme myös täysin avoimesti julkaisseet pääsyn suoraan tarjotun ratkaisun ohjelmistokehitykseen sekä sen versionhallintaan.Lähdekoodin avoimella jakamisella pyrimme edelleen edistämään sähköisten palveluiden laadun kehittämistä sekä kuntien ja muiden julkisten toimijoiden välistä yhteistyötä ja palvelukehitystä”, kertoo Teppo Kuisma, Online Solutions –yksikön vetäjä Ixonosilta.

Avointa toimintamallia tukee myös valtiovarainministeriön alainen JulkICT-toiminto, joka edistää ja kehittää valtion ja kuntien välistä tietohallintoyhteistyötä ja niiden yhteisiä toiminnallisia ja teknisiä ratkaisuja ja menetelmiä. ”Tavoitteenamme on parantaa ja yhdenmukaistaa yli hallinto- ja kuntarajojen tehtäviä palveluja sekä vähentää kustannuksia. Kohti Kumppanuutta -hanke ja avoimen lähdekoodin julkaisu avoimesti kaikkien käyttöön edistää esimerkillisesti myös JulkICT:n strategisia tavoitteita”, selvittää Timo Valli, ICT-johtaja.

Terveydenhuollon palvelujen tuottamiseen soveltuvan ratkaisun kaikki valmiit komponentit ovat kaikille tarjolla ja niiden käyttöönottajat hyötyvät samalla automaattisesti jatkuvasta kehityksestä. Ratkaisusssa on täysin avoimet rajapinnat tiedon siirtämiseen tai integrointiin järjestelmästä toiseen.

Ixonos ja Arcusys toimittavat palvelukokonaisuuden yhdessä, osana valtakunnallista Kohti kumppanuutta –hanketta, ja siinä on hyödynnetty Ixonos City Online™ -pilviratkaisua. Palvelujen toteutuksessa on sovellettu JulkICT:n ja VTT:n suosittamaa avoimen lähdekoodin hallintamallia. Ixonos tarjoaa kaikille palvelusta kiinnostuneille tukea käyttöönotto- ja siirtymävaiheessa sekä kokonaisissa toimintatapauudistushankkeissa.

(Tiedote on julkaistu alun perin 18.6.2012 osoitteessa http://www.ixonos.fi/2012/06/ixonos-julkaisee-lapsiperheiden-palvelujen-tuottamiseen-soveltuvan-avoimen-lahdekoodin/.)

LISÄTIETOJA

Ixonos

Arcusys

Valtiovarainministeriö

  • Mikael Vakkari, Neuvotteleva virkamies, Julkisen hallinnon ICT-toiminto,
    puh. 02 955 30053, mikael.vakkari@vm.fi

Linkkejä

Scroll to Top