COSS.fi

COSS.fi

Avoimen koodin RIA-työväline päivittyy, avainsanana tuottavuus

Oy IT Mill Ltd                 
Avoimen koodin RIA-työväline päivittyy, avainsanana tuottavuus
IT Mill Toolkit 5.3 julkaistu

Suomalaisen IT Mill Oy:n IT Mill Toolkitin versio 5.3 on iso harppaus eteenpäin web-käyttöliittymätekniikoiden kehitysympäristöissä. Avoimen lähdekoodin IT Mill Toolkit on kehityksen kärjessä kulkeva tuote, joka on yhdistelmä parhaita Java-teknologioita kuten Google Web Toolkitia, Ajaxia ja palvelimella ajettavaa RIA-teknologiaa.

Avoimen lähdekoodin IT Mill Toolkitin tuotantoversio 5.3 on julkaistu ja se on ilmaiseksi haettavissa IT Millin kotisivuilta www.itmill.com. IT Mill Toolkitia käytetään RIA-sovellusten (Rich Internet Application) käyttöliittymien rakentamiseen. Toolkitin avulla kehittäjät voivat rakentaa RIA-sovelluksia helposti Javalla palvelinympäristöön, pitkälti samalla tavoin kuin työpöytäsovelluksia luodaan käyttämällä vaikkapa Swingia tai AWT:tä. Kehittäjältä ei vaadita esimerkiksi käyttäjäpohjaisen Ajax-koodin tai JSON -ympäristöjen tuntemusta.

-Olemme kehittäneet tuotetta vuodesta 2000 lähtien. Tämä uusin versio on vakain julkistamistamme versioista, ja se tarjoaa hyvän perustan sovelluskehitykselle. Vuoden beta-vaiheessa ollut tuote on nyt saatavilla tuotantoversiona, kertoo IT Millin toimitusjohtaja Joonas Lehtinen.

Java, tuottavuus ja aidosti avoin koodi

IT Mill Toolkit sisältää laajan valikoiman valmiita toimintoja ja niiden lisäksi kehittäjä voi luoda omia lisätoimintoja Google Web Toolkitin avulla.

-Olemassaolevien toiminnallisuuksien laajentaminen ja uusien luominen on helppoa Javalla. Tämä on ainutlaatuinen ja tuottavuutta lisäävä tekijä tuotteessamme, sanoo Lehtinen.

Seuraavien kuukausien aikana IT Mill keskittyy lisätyövälineiden tuottamiseen ydinkirjaston ympärille.

-Ennen syksyä aiomme julkistaa Toolkitiin useita lisätoimintoja, jotka tulevat helpottamaan kehittäjien työtä edelleen. Esimerkiksi Eclipse -laajennus yhdessä käyttöliittymäsuunnittelutyövälineiden kanssa nopeuttaa kehittäjien työtä ja auttaa heitä luomaan visuaalisesti vaikuttavampia web-käyttöliittymiä, jatkaa Lehtinen.

IT Mill Toolkit on julkaistu levitykseen käyttäjää vain vähän rajoittavalla Apache Licence v2 -lisenssillä. Se sallii yhdistämisen kaupallisiin ohjelmistotuotteisiin ja vapaan lähdekoodin tuotteisiin.

-Toisin kuin monilla kilpailijoillamme, IT Mill Toolkitin lisenssi ei vaikeuta tuotteen jakelua tai aseta kaupallisia rajoitteita, Joonas Lehtinen sanoo.

Tuote toimii Windows, Mac ja Linux-ympäristöissä.

Esittelyversio IT Mill Toolkit: http://www.itmill.com/demos/
Tuotteen lataaminen omalle koneelle: http://www.itmill.com/

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Joonas Lehtinen, IT Mill, 040 503 5001, joonas.lehtinen@itmill.com, www.itmill.com

Scroll to Top