COSS.fi

COSS.fi

HSY mukaan Kansalliselle palveluväylälle – asiakkaiden asiointi helpottuu

 

Vesi- ja jätehuollon palveluja Helsingin seudulla tuottava HSY helpottaa yli miljoonan asiakkaansa asiointia ja hyödyntää palvelussaan ensimmäisten joukossa Kansallista palveluväylää. Keväästä 2016 lähtien HSY:n asiakkaat voivat ilmoittaa vesimittarinsa lukemat nopeasti Suomi.fi-verkkopalvelussa. Cybercom toteuttaa palveluun liittyvän käyttäjäystävällisen sovelluksen sekä asiakkaan järjestelmien yhteydet Kansalliseen palveluväylään.

Vesimittarin lukeman ilmoittamista varten HSY:n asiakkaat tunnistautuvat varmennekortilla, mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla Suomi.fi-palveluun, jonka palveluhakemistoon HSY on liittynyt ensimmäisten joukossa.

Yksi tunnistautuminen riittää myös muihin verkkopalvelussa tarjottaviin kansalaisten ja yritysten julkisiin digipalveluihin.

 

Luotettavuutta, turvallisuutta ja nopeutta

Julkishallinnon digitalisoitumisella on lukuisia etuja myös palveluntarjoajille. HSY:n palvelun piiriin kuuluu yli miljoona pääkaupunkiseudun asukasta. Yhtiö saa asiakkaan tunnistautumisen jälkeen varmuuden asiakkaastaan luotettavasti ja turvallisesti.

Jatkossa HSY:n on helppo liittää mukaan uusia asiakkaille tarjottavia palveluja.

– Pääkaupunkiseudun asukkaiden ja HSY:n jäte- ja vesihuollon asiakkaiden palvelukokemus paranee, kun palvelumme ja asiointi löytyvät tulevasta Suomi.fi-portaalista. Sen sijaan, että rakentaisimme tyhjästä oman vahvan tunnistautumisen, käytämme julkishallinnon yhteistä, uutta tunnistusta. Tämä on asiakkaillemmekin jatkossa helpoin tapa asioida koko julkishallinnon kanssa, kerrotaan HSY:ltä.

 

Cybercom kolmen päähankkeen toteuttaja

Palvelunäkymän ensimmäinen, ns. beta-versio, alkoi toimia loppuvuodesta 2015, kun ensimmäiset palvelut liittyivät siihen mukaan.

Kansallisen palveluarkkitehtuurin (KaPA) nimellä kulkevan ohjelman on laatinut valtiovarainministeriö.

Cybercom toteuttaa kolme sen päähanketta: palvelunäkymän, tunnistautumisen sekä asiointivaltuudet-palvelun.

Julkishallinnon lisäksi myös yritykset pääsevät mukaan kansalaisten digipalveluihin.

– Nyt on oikea hetki olla mukana, kun yritykset ja organisaatiot pohtivat omien palveluidensa näkyvyyttä julkisissa digipalveluissa, sanoo Harri Salminen, KaPA-aktivaattori Cybercomista.

Cybercomin asiantuntijat tukevat ja auttavat kaikissa KaPAan liittyvissä asioissa.

Digitaaliseen palveluun ovat liittyneet muun muassa Verohallinto, Väestörekisterikeskus, Trafi, Posti ja Mikkelin kaupunki.

Moni Kansallisen palveluarkkitehtuurin hankkeista on vielä työn alla, ja niiden on tarkoitus valmistua vuoden 2017 aikana.

 

Ota yhteyttä:

Risto Sipilä
Sales Executive
Cybercom

Uutinen julkaistu alunperin osoitteessa www.cybercom.com

 

Cybercom on yksi COSS:n ohjausryhmäjäsenistä. Lisäksi Cybercom toimii aktiivisesti JulkisCOSS-työryhmässä.

 

 

 

Scroll to Top