COSS.fi

COSS.fi

Valmennuksen seminaarissa käsiteltiin kognitiivista tietojenkäsittelyä sekä avoimen datan hyödyntämistä

Datasta oivalluksia ja bisnestä -valmennuksen puolikurssiseminaari järjestettiin 31. maaliskuuta Laurean Tikkurilan tiloissa. Tilaisuuteen saapuivat puhumaan Teemu Tarvainen IBM:ltä sekä Tanja Lahti Helsinki Region Infosharesta.

Tarvainen esitteli puheenvuorossaan kognitiivista tietojenkäsittelyä sekä IBM:n Watson-sovellusta. Watsonin tarkoituksena on laajentaa ja syventää ihmisten asiantuntemusta kognitiivisen tietojenkäsittelyn avulla. “Kognitiiviset järjestelmät eivät kuitenkaan korvaa ihmisen älyä, vaan toimivat apuvälineinä”, korosti Tarvainen puheessaan.

Toisena puhujana tilaisuudessa kuultiin Helsinki Region Infosharen projektipäällikköä Tanja Lahtea, joka kertoi, miten avoimesta datasta voidaan tehdä bisnestä. Helsinki Region Infoshare on avoimen datan portaali, joka sisältää julkista ja maksutonta avoimesti käytettävissä olevaa koneluettavaa tietoa. Lahti esitteli tilaisuudessa erilaisia datan hyödyntämisesimerkkejä ja totesi, että kunnilla on valtavasti dataa hallussaan. Tästä avoimesta datasta on hyötyä kaikille: julkishallinnolle, kuntalaisilla ja yrityksille. “Vain mielikuvitus on rajana, miten ja missä dataa voidaan hyödyntää”, totesi Lahti.

 

IMG_20170331_153645 (1)

Projektipäällikkö Tanja Lahti kertoo, miten avoimesta datasta on hyötyä kaikille.

 

Edellä mainittujen puheenvuorojen lisäksi  tilaisuudessa käytiin läpi valmennuskurssilla tähän mennessä opittuja asioita niin data-analytiikasta kuin palvelumuotoilustakin. Seuraavaksi valmennuksessa käynnistyy yrityskohtainen case-osuus, jossa teoriassa opittuja asioita päästään testaamaan käytännössä valmennettavan yrityksen tai sen asiakkaan omalla datalla.

Tikkurilan valmennus päättyy 31.5.2017. Seuraava ja viimeinen valmennuskurssi järjestetään syksyllä Espoon Leppävaarassa. Tästä tiedotetaan lisää lähempänä.

 

Datasta oivalluksia ja bisnestä -hanke on osa 6Aika-ohjelmaa ja se liittyy Avoin data ja avoimet rajapinnat -kärkihankkeeseen. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta, Liikenne- ja viestintäministeriöltä, Tredea Oy:ltä ja Hartela Pohjois-Suomi Oy:ltä. Lue lisää hankkeesta.

 

 

Scroll to Top