Asiantuntija- ja koulutuspankki

Tältä sivulta löydät COSSin jäsenyritysten tarjoamia avointen teknologioiden asiantuntija- ja koulutuspalveluja.

Asiantuntija- ja koulutuspankki päivittyy kevään 2021 aikana.

Daniil Smirnov
Metatavu Oy

Note: speech in English.
DevOps and Software engineering. Kubernetes container orchestration. Running containerised applications in Kubernetes and creating scalable Kubernetes Deployments / Clusters. Kubernetes Deployment, Pod, Service and Ingress configuration. Running Kubernetes locally with Minikube or with Amazon Web Services / Google Cloud.

Lisätiedot: www.metatavu.fi

 

Martin von Willebrand
Asianajotoimisto HH Partners Oy

HH Partnersilta löytyy asiantuntijoita ja kouluttajia moneen lähtöön aiheen ja asiakkaan tarpeen mukaan.

Aiheita: avoin lähdekoodi liiketoiminnassa, avoimen koodin julkaiseminen ja kontribuoiminen, avoimen koodin liiketoimintamallit ja ekosysteemien muodostaminen, ICT sopimuskoulutus myyjän ja ostajan näkökulmasta, JIT-sopimusehdot ICT-hankinnoissa, riskienhallinta ICT-hankinnoissa ja immateriaalioikeudet liiketoiminnassa

Lisätiedot: martin.vonwillebrand@hhpartners.fi

 

Mikko Lampi
Metatavu Oy

Mikko on kokenut digialan kehittäjä, jolla on kokemusta useista toimialoista, yksityisestä ja julkisesta sektorista sekä erilaisten haasteiden ratkaisemisesta avoimien teknologioiden ja digitalisaation avulla. Mikko uskoo, että softabisneksen tulee olla reilua. Mikon osaamisessa yhdistyvät käytännön tekeminen ja kokemus sekä akateemisen tutkimuksen ymmärtäminen.

Aiheet: avoin innovaatio, avoimet rajapinnat, tuoteomistajuus, ekosysteemit, avoin lähdekoodi 101.

Lisätiedot: mikko.lampi@metatavu.fi

 

Otto Kekäläinen
Seravo Oy / WP-palvelu.fi / MariaDB Foundation

Avoin lähdekoodi, avoimet tietojärjestelmät ja ohjelmistot

Otto Kekäläinen on avoimen lähdekoodin asiantuntija, jolla on pitkä kokemus Linux-pohjaisista järjestelmistä. Otto tuntee avoimet ohjelmistot ja niiden käytön niin liiketoiminnassa kuin julkishallinnossa. Hän ajaa avoimuuden asiaa Seravo Oy:n ja MariaDB Foundationin toimitusjohtajana sekä toimimalla aktiivisesti Fuugin säätiössä ja COSS ry:ssä.

Lisätiedot: otto.kekalainen@seravo.fi

 

Pekka Sarkola
Gispo Oy

Avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistot: Geoserver, QGIS, PostGIS, PostgreSQL, GDAL/ogr, GRASS, Leaflet, Openlayers, Oskari.org, Mapnik, CartoDB, Mapbox, Python

Avoimet tietoaineistot: suomalaiset julkisen hallinnon tietoaineistot (Maanmittauslaitos, Liikennevirasto, Suomen ympäristökeskus, Ilmatieteen laitos yms. ) OpenStreetMap

Avoimen lähdekoodin lisenssointi, avoimen tietoaineistojen lisensointi

Julkisen hallinnon suositukset (JHS)

Lisätiedot: pekka@gispo.fi

 

Timo Väliharju
COSS ry

Timo Väliharju toimii COSS ry:n toiminnanjohtajana ja kokemusta avoimesta lähdekoodista hänelle on kertynyt jo 2000-luvun alusta. Hänen erityisosaamistaan ovat avoimen lähdekoodin liiketoimintamallit sekä avoimien tietojärjestelmien mahdollisuudet niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.

Lisätiedot: timo.valiharju@coss.fi

Eduardo Gonzalez
Gispo Oy

QGIS

 

Pekka Sarkola
Gispo Oy

Geoserver, PostGIS, PostgreSQL, QGIS, Leaflet, Openlayers, OpenStreetMap, Python

Lisätiedot: pekka@gispo.fi

 

Santtu Pyykkönen
Gispo Oy

QGIS

Johdanto QGISn käyttöön (2 pv)
Kahdessa päivässä opit ratkaisemaan yhden jos toisenkin alasi paikkatietotarpeen. Opit tuottamaan karttoja, käsittelemään organisaatiosi paikkatietodataa ja myös analysoimaan sitä.

Lisätiedot: www.gispo.fi

 

Johdanto Geoserverin käyttöön (2 pv)
Koulutuksen jälkeen osallistujat osaavat 1) käyttää Geoserverin web-käyttöliittymää ja hallita palvelinta, 2) ladata, kuvata ja julkaista vektori- ja rasteriaineistoja erilaisina karttapalveluina, ja 3) asentaa ja hyödyntää laajennoksia. Koulutus antaa myös valmiudet jatkokouluttautumiseen Geoserverin eri osaamisalueiden (esim. palvelimien hallinta, kuvaustekniikat ja julkaisumuodot) parissa.

Lisätiedot: www.gispo.fi

 

Johdanto PostGISn käyttöön (2 pv)
Koulutuksen jälkeen osallistujat osaavat asentaa PostgreSQL tietokannan sekä Post-GIS laajennoksen, ladata paikkatietoaineistoja paikkatietokantaan sekä ylläpitää ja hyödyntää paikkatietoja erilaisille avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla.

Lisäksi Gispo Oy tuottaa räätälöityjä koulutuksia avoimen lähdekoodin ja avoimista tietoaineistoista sekä järjestää erikoiskoulutuksia ulkomaalaisten kouluttajien johdolla.

Lisätiedot: www.gispo.fi

 

Verkkosivut yhdessä päivässä (Seravo Oy)

Koulutuspäivän aikana tutustut WordPressin perusteisiin ja luot omat verkkosivut yrityksellesi. Opit verkkojulkaisun alkeet ja ylläpitovaihtoehdot. Et tarvitse ohjelmointiosaamista. Päivän päätteeksi sinulla on toimivat verkkosivut, joiden sisällön päivittämisen hallitset helposti.

Lisätiedot: www.wp-palvelu.fi

 

WordPress sisällöntuottajalle (Seravo Oy)

Suunnitelmallista sisältöä, näkyvyyttä ja kävijöitä? Miten WordPressiä voi hyödyntää ammattimaisesti ja tehokkaasti? Koulutuksessa perehdyt toimivan verkkokirjoittamisen ja -kuvituksen saloihin sekä julkaisujärjestelmän ominaisuuksiin ja lisäosiin. Syvennymme sisältömarkkinointiin, sukellamme sosiaaliseen mediaan ja hiomme hakukoneoptimointia. Kaiken keskiössä ovat yrityksesi omat verkkosivut.

Lisätiedot: www.wp-palvelu.fi

 

WordPress kehittäjälle (Seravo Oy)

Kehittäjille suunnatussa koulutuksessa pureudutaan WordPressiin koodarinäkökulmasta. Koulutuksessa käydään läpi moderneja kehitystyökaluja, kuten Git, Composer ja Vagrant, sekä esitellään parhaita työnkulun käytäntöjä kehitysympäristöstä testaukseen ja tuotantoon.

Lisätiedot: www.wp-palvelu.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Olen tutustunut rekisteriselosteeseen ja hyväksyn ehdot.*

Seuraa meitä