COSS.fi

COSS.fi

Avoin sosiaali- ja terveydenhuolto -konsortio vaihtoehtona Apotille

 

Suomalaiset ohjelmistoyritykset ovat muodostaneet konsortion edistääkseen sosiaali- ja terveydenhuollossa käytetyn tietotekniikan markkinoiden avoimuutta. Konsortio luo avoimen vaihtoehdon sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmäksi.

Perustajajäseninä konsortiossa ovat Open Knowledge Finland, NurseBuddy, Reaktor, Codecontrol, Solita, Vincit ja Gofore. Jäsenet ovat Suomen johtavia toimijoita modernissa palvelujen kehittämisessä. Konsortio hyödyntää kokemuksia niin terveydenhuollosta kuin laajasti eri toimialoilta.

Avoin sosiaali- ja terveydenhuolto, -konsortio eli Aste on muodostettu vastaamaan julkisella sektorilla tunnistettuihin vakaviin ohjelmistokehityksen haasteisiin. Konsortio on ottanut tehtäväkseen tarjota käyttäjälähtöisen, ketteriin menetelmiin perustuvan, hukkaa ja hallinnollista taakkaa vähentävän sovelluksen. Avoimuutta korostava tietojärjestelmäratkaisu sallii asiakkaan valita omiin tilanteisiinsa sopivimmat ratkaisut ja toimittajat.

Parhaiden käytäntöjen jakaminen on toiminnan ytimessä. Konsortion myötä perustetaan lähiaikoina avoin kehittäjäyhteisö, johon alan toimijat toivotetaan tervetulleeksi.

 

Lisätietoja: tuotepäällikkö Jaakko Korhonen, jaakko.korhonen@okf.fi, 0503285285

Tiedote

 

Scroll to Top