COSS.fi

COSS.fi

Ranskan poliisivoimat vaihtaa Ubuntuun

Ranskan kansallinen poliisi (Gendarmerie Nationale) on vuodesta 2001 lähtien tutkinut mahdollisuuksia siirtyä modulaarisempaan IT-järjestelmään. Jo tuolloin havaittiin, että avoin lähdekoodi voisi vastata Gendermarien tarpeisiin avoimen lähdekoodin ohjelmien läpinäkyvyyden ja helpomman käyttöönoton ja muokattavuuden vuoksi.

Vuonna 2005 Gendarmerie korvasi toimisto-ohjelmisto Micorosoft Officen avoimen lähdekoodin OpenOffice.orgilla. Kannustimena vaihdokseen oli riippumattomuus yhdestä yrityksestä ja käyttöjärjestelmästä. Seuraavana vuonna Microsoftin Internet Explorer -selain vaihtui Mozilla Firefoxiin ja Microsoft Outlook Mozilla Thunderbird -sähköpostiohjelmaan.

Microsoftin julkistaessa Windows Vistan vuonna 2006 tehtiin päätös siirtymisestä avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä Ubuntuun. Viime vuonna poliisivoimissa on otettu käyttöön Ubuntu 5000 työasemassa, joka on myös käytössä kaikissa uusissa työasemissa. Vuoden 2009 aikana Gendarmerie aikoo saada Ubuntun kokonaisuudessaan 15 000 työasemaan.

Siirtyminen avoimen lähdekoodin ohjelmiin on jo tuonut merkittäviä säästöjä ohjelmistolisenssikustannuksissa.

Linkki: OSOR.EU: Towards the freedom of the operating system: the French Gendarmerie goes for Ubuntu

Scroll to Top