COSS.fi

COSS.fi

Tarfi Oy päätyi avoimen lähdekoodin Odooseen sen avoimuuden, joustavuuden ja kustannustehokkuuden vuoksi

Tarfi Oy:n prosessijohtaja Pekka Ikonen vieraili COSSin ja SprintIT:n järjestämässä BisnesAamussa kertomassa, miksi heidän yrityksensä päätyi vaihtamaan SAPin avoimen lähdekoodin Odooseen. Toiminnanohjausjärjestelmän vaihtaminen tuli kyseeseen yrityskauppojen myötä, jonka yhteydessä alettiin kartoittamaan eri vaihtoehtoja. 

Odooseen päädyttiin muun muassa sen avoimuuden, joustavuuden, kehittämisen nopeuden sekä edullisten lisenssikustannusten vuoksi. Etua oli myös luotettavasta kotimaisesta kumppanista, SprintIt:stä, joka tarjoaa Odoota.

"Haluamme saavuttaa kilpailuetua ottamalla Odoon ensimmäisten joukossa käyttöön meidän alallamme", kertoi Pekka Ikonen Tarfilta.

Odoon käyttöönotto Tarfissa sujui odotetusti mutta myös haasteita oli esimerkiksi erittäin tiukaksi asetetussa  aikatauluissa pysymisessä. Tämänhetkisellä käyttökokemuksella Ikonen arvostaa Odoossa erityisesti sitä, että kaikki tarvittava löytyy samasta paikasta ja mahdollisten puutteiden korjaaminen on nopeaa. Vinkkinä muille Ikonen muistuttaa, että on tärkeää raportoida kaikki löydetyt ongelma, sillä vasta kun ne tulevat tietoon, niille voidaan tehdä jotain ja kehittää.

Mikä on Odoo?

Odoo on avoimen lähdekoodin toiminnanohjausjärjestelmä, joka sai alkunsa Belgiasta erään opiskelijan toimesta vuonna 2015. Tavoitteena oli luoda ohjelmisto, joka auttaa yrityksiä niiden jokapäiväisessä toiminnassa ja automatisoinnissa. 

Odoon kasvu on ollut voimakasta viime vuosina - Odoon liikevaihto vuonna 2018 oli jo 39 miljoonaa euroa ja käyttäjiä Odoolla on noin 4 miljoonaa. 

SprintIT:n hallituksen puheenjohtaja ja perustajajäsen Petri Heino mainitsee Odoon vahvuuksiksi käyttäjäystävällisyyden, skaalautuvuuden ja integroituvuuden. Odoo on muokattavissa asiakkaan tarpeen ja kasvun mukaan.

“Globaalin kehittäjäverkoston vuoksi Odoo kehittyy nyt isoin harppauksin, ja on hyvä vaihtoehto toiminnanohjausjärjestelmäksi kasvunnälkäisille suomalaisyrityksille”, toteaa Petri Heino.

COSS BisnesAamu

COSS BisnesAamu järjestettiin 28.8. yhteistyössä COSSin jäsenen, SprintIT:n kanssa ja tämänkertainen aihe oli Odoo - “Kelpaako Odoo SAPin käyttäjälle?”. Tilaisuudessa oli yhteensä noin 60 osallistujaa, joista 20 paikan päällä ja muut striimin kautta. Seuraava BisnesAamu tullaan järjestämään marraskuussa, tästä lisätietoja COSSin kanavissa myöhemmin.

Lisää aiheesta

COSS BisnesAamu - avaus ja COSSin esittely / Mikko Malmgren

COSS BisnesAamu - Odoo ilmiö / Petri Heino 

Scroll to Top