COSS.fi

COSS.fi

Finhack Syksy ’10

Finhack on säännöllisesti järjestettävä ilmainen ja vapaamuotoinen tapaaminen suomalaisten vapaiden ohjelmistojen, sisältöjen jne. kannattajien kesken.

Syksyn 2010 tapahtuma pidetään Tampereella Uuden Tehtaan Demolassa (Väinö Linnan aukio 15), sunnuntaina 26.9. kello 10:00-20:00.

Tule tapaamaan vapaaohjelmistoihmisiä ja kehittämään (ohjelmointi, dokumentointi, taide…) vapaita ohjelmia tai sisältöjä. Luvassa on myös esitelmiä ja työpajoja. Jos itse vedät jotakin projektia, Finhack on loistava paikka kokoontua ryhmäsi kanssa.

Järjestettyä ohjelmaa on seuraavasti:

Työpaja: VALO-/Linux-markkinointikampana
VALO-yhteisöt esittävät markkinointi-ideoita yleisön jatkojalostettavaksi.

Työpaja: Linux.fi-wiki
Heikki Mäntysaari esittelee Linux.fi:n ja kertoo miten yleisö voi osallistua suomenkielisen dokumentaation tekoon.

Hackerspaces – mitä, miksi, kenelle ja missä?
Jarkko Moilanen kertoo mistä hackerspace -liikkeessä on kyse. Esitys käsittelee ilmiötä globaalista ja paikallisen tason näkökulmista. Kysymyksiin vastaamassa jäseniä kahdesta Suomen hackerspacesta: Hacklab (Hki) ja Mode 5w (Tre)

Työpaja: Debian-paketointi
Timo Jyrinki näyttää ja opettaa miten päivän aikana kehitettyjä ohjelmia voi paketoida deb-paketeiksi ja miten ne saa jakeluun.

Reaaliaikainen kinemaattinen mittaus
Timo Juhani Lindfors esittelee miten vapailla ohjelmilla ja kahdella openmoko freerunner -puhelimella voi tehdä reaaliaikaista kinemaattista paikannusta senttimetrien tarkkuudella (RTK-GPS).

Kaikki ohjelmanumerot sisältävät noin 15 minuutin alustuspuheenvuoron, jonka jälkeen yleisö saa vapaasti osallistua keskusteluun.

Tule sinäkin tapaamaan muita suomalaisia vapaaohjelmistoihmisiä!

Lisätietoja sekä ilmottautumislomakkeen löydät osoitteesta www.finhack.org.

Scroll to Top