COSS.fi

COSS.fi

Professori Tommi Mikkonen palkittiin Open World Hero 2017 -tunnustuksella työstään avoimuuden edistämiseksi

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry on myöntänyt vuoden 2017 Open World Hero -tunnustuksen professori Tommi Mikkoselle. Palkinto luovutettiin Tampereella järjestettävän kansainvälisen teknologia-alaan keskittyvän Mindtrek-konferenssin yhteydessä 20.9.2017.

Professori Tommi Mikkonen on erinomainen suomalaisen avoimen maailman akateeminen edustaja. Mikkonen on tehnyt pitkän ja merkittävän uran avoimen tietojenkäsittelyn opetuksen ja tutkimuksen parissa. Hän on ohjannut tai opponoinut lähes 20 väitöskirjaa, ohjannut yli 200 opinnäytettä sekä julkaissut yli 200 artikkelia ja kolme kirjaa sekä on aktiivinen konferenssipuhuja. Mikkosen erityisalueita on ohjelmistokehitys, avoimet arkkitehtuurit ja ohjelmistot sekä avoimet ohjelmistoekosysteemit. Mikkonen myös yhdistää menestyksellä tutkimusta ja käytäntöä ja tuloksena on muun muassa avoimen lähdekoodin lisenssillä julkaistu web-sovellusten ohjelmointiympäristö Lively for Qt.

Tommi Mikkonen aloitti akateemisen uransa Tampereen teknillisessä yliopistossa 1990-luvulla toimien muun muassa professorina ja laitoksen johtajana. Hän on ollut myös vierailevana professorina Sun Microsystemissä sekä konsulttina Mozillalla. Nykyään Mikkonen on professorina Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella, Linuxin kotiyliopistossa.

Professori Tommi Mikkonen vastaanottamassa Open World Hero -palkintoa Mindtrek 2017 -konferenssissa Tampere-talolla. Kuvassa vasemmalta Linda Lehto (COSS ry), Tommi Mikkonen (Helsingin yliopisto), Martin von Willebrand (COSS ry:n hallituksen puheenjohtaja) ja Mikko Malmgren (hallituksen jäsen).

 

Open World Hero on COSS ry:n jakama tunnustus, jonka tavoitteena on edistää tietojärjestelmien avoimuutta. Vuosittain jaettava palkinto myönnetään merkittävää työtä tämän tavoitteen eteen Suomessa tehneelle henkilölle tai organisaatiolle. Kiertopalkintona on suomalaisen taiteilijan Virginie Loÿn lasimosaiikkipallo In the Nucleus, Ytimessä. Kiertopalkinnon on COSS ry:lle lahjoittanut IBM Finland. Perinne sai alkunsa vuonna 2013, kun COSS ry palkitsi Open World Hero -nimityksellä Unelmakoulu-projektin. Tämän jälkeen voittajina on ollut Michael ”Monty” Widenius (2014), Helsingin kaupunki (2015) ja Timo Sirainen, Dovecot Oy (2016).

 

Lisätietoja:

Timo​ Väliharju
Toiminnanjohtaja,​ COSS​​ ry
timo.valiharju@coss.fi
+358​ 50​​ 330​ 3339

 

Lue lisää aiheesta:

20.9.2017 Aamulehti: Palkittu professori: Ohjelmistoalalle tarvitaan samanlainen satsaus kuin taloustieteeseen

 

 

Scroll to Top