Palvelut

24.7.2009seravo
Uutiset 0 kommenttia

COSSin jäsenpalvelut on suunnattu sekä avoimen lähdekoodin tuotteita käyttäville organisaatioille että avoin lähdekoodi -pohjaisia palveluja ja tuotteita tarjoaville yrityksille.

COSSin palvelut koostuvat mm. kansainvälisestä ja kotimaisesta verkottumisesta, tieto-, koulutus- ja konsultointipalveluista, tapahtumista sekä tutkimus- ja kehittämishankkeista.

 • Kansainvälinen ja kotimainen verkostoyhteistyö
  COSS linkittää avoimen lähdekoodin ratkaisuja ja palveluja tarjoavat yritykset sekä niitä tuotteissaan ja liiketoiminnassaan hyödyntävät yritykset ja yhteisöt. Kokoamme ja välitämme tietoa avoimen lähdekoodin osaajista ja osaamis- ja palvelutarpeista ja järjestämme toimijoita yhdistäviä tapahtumia ja kehityshankkeita. Yhteistyössä kumppaneidemme kanssa tarjoamme yhteyksiä myös kansainvälisiin verkostoihin.
 • Tietopalvelut, koulutus ja konsultointi
  COSS kokoaa jäsenten ja eri sidosryhmien käyttöön tietoa avoimen lähdekoodin tuotteista, palveluista ja ratkaisuista. Tarjoamme apua lisensointiin ja tekijänoikeuksiin liittyviin kysymyksiin ja organisaatiosi avoimen lähdekoodin strategian ja liiketoimintasuunnitelman laatimiseen. Järjestämme seminaareja ja koulutustilaisuuksia ajankohtaisilla teknologia-alueilla.
 • Tunnettuus ja näkyvyys
  COSS tuottaa ja levittää tietoa menestyksekkäistä avoimen lähdekoodin käyttöönotoista eri toimialoilta. Julkaisemme säännölliisesti caseja, joissa avoimen lähdekoodin ratkaisujen käyttöönottoa tarkastellaan loppukäyttäjien ja hankkeessa mukana olleen palveluntarjoajan näkökulmasta. Toteutamme ja koordinoimme yhteisiä projekteja avoimen lähdekoodin palvelujen tunnettuuden ja näkyvyyden lisäämiseksi ja edustamme suomalaista avoimen lähdekoodin toimialaa kotimaisissa ja kansainvälisissä foorumeissa ja työryhmissä.
 • Tapahtumat
  COSS järjestää eri kohderyhmille tarkoitettuja seminaareja ja tapahtumia yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa. Ajankohtaisia tapahtumateemoja COSSin omissa jäsentapahtumissa ovat olleet mm. embedded Linux, Java open source ja julkisen sektorin avoimen lähdekoodin käyttö. Järjestämme myös vierailuja ja osallistumismatkoja kansainvälisiin tapahtumiin yritysten tarpeiden mukaisesti.
 • Tutkimusyhteistyö
  COSS aktivoi ja koordinoi open sourceen liittyvää teknistä ja liiketoiminnallista tutkimusta yhteistyössä Tekesin ja alan johtavien yliopistojen kanssa. Uusien tutkimushankkeiden synnyttämiseen teknologisen tutkimuksen alueella jäseniä palvelee FILOSI-foorumi. OSSI-projektissa puolestaan luodaan yrityksille työkaluja avoimen lähdekoodin operaatioiden johtamiseen.
 • Kehittämishankkeet
  COSS organisoi yrityslähtöisiä kehittämishankkeita, joissa luodaan edellytyksiä avoimen lähdekoodin liiketoiminnan kasvulle ja kansainvälistymiselle. Tavoitteena on mm. avoin lähdekoodi -pohjaisten toimialaratkaisujen aikaansaaminen suomalaisille vahvuusalueille sekä viennin edistäminen valikoiduilla kohdemarkkinoilla.

Kommentit on suljettu.

Tilaa uutiskirjeemme

Olen tutustunut rekisteriselosteeseen ja hyväksyn ehdot.*

Seuraa meitä