COSS.fi

COSS.fi

Ohjelmistojen lähdekoodeja avoimeksi Ilmatieteen laitoksella

Ilmatieteen laitoksella on suuret määrät ohjelmistoja, joita käytetään erilaisiin sää- ja ympäristötietoja tuottaviin, käsitteleviin ja jakaviin toimintoihin. Mahdollisuuksia Ilmatieteen laitoksella kehitettyjen ohjelmistojen avaamiseksi tutkitaan parhaillaan selvitystyön muodossa ja tavoitteen muokata lähdekoodit avoimeksi taustalta löytyy mm. halu tukea tutkimusprojekteja, kehitysyhteistyötä ja suomalaista yritystoimintaa.

Vuoden 2016 lopun aikana Ilmatieteen laitos julkaisee SmartMet Server -palvelinohjelmiston lähdekoodin. Ohjelmistoa käytetään Ilmatieteen laitoksen asiakaspalvelujen sekä julkisten sivujen ja mobiilisovellusten taustalla sekä avoimen datan jakelussa. Julkaisun tavoitteena on lisätä avoimen sää- ja ilmastodatan hyödynnettävyyttä sekä ohjelmistojen käytön ja kehityksen tehostamista. Myös käyttäjä- ja kehittäjäyhteisön syntymisestä odotetaan saatavan hyötyjä.

Jatkoa SmartMet Server -julkaisuun on luvassa myös vuoden 2017 puolella, jolloin on tarkoitus julkaista säädatan katseluun ja muokkaamiseen käytettävä SmartMet Workstation, sekä HIMAN-ohjelmisto säädatan post-prosessointiin.

 

Lue lisää aiheesta:

http://ilmatieteenlaitos.fi/tiedote/269599753

http://ilmatieteenlaitos.fi/avoin-lahdekoodi

Scroll to Top