COSS.fi

COSS.fi

FLUG-teemailta: Linux-ylläpito

Toukokuun teemaillassa Janne Pikkarainen kertoo MBnetin Linux-ylläpidosta. Esityksessä kuullaan miten Linux on MBnetissä toiminut, miten ison kokoluokan järjestelmässä pyöritetään sähköpostipalvelua, viritetään PHP:tä sekä hoidetaan varmuuskopiointi ja koneiden valvonta. Lisäksi vapaata keskustelua Linuxin hyvistä ja huonoista puolista erityisesti ylläpitäjien näkökulmasta.

Teemailta pidetään ke 6.5.2009 klo 17.30 alkaen Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella Exactumin rakennuksessa, luokassa B222.

Ohje Kumpulan kampukselle saapumiseksi ja kampuskartta:
http://www.helsinki.fi/kumpula/sijainti/
http://www.helsinki.fi/kumpula/kuvat/Kumpulakartta3.pdf

Sisään Exactumin pääovesta, kierreportaita kakkoskerrokseen ja seinänpätkän ympäri vasemmalle käytävälle, jolta löytyy huone B222.

Kuukausittaisia Linux-teemailtoja järjestetään Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden ainejärjestö TKO-älyn, Suomen Linux-käyttäjien yhdistyksen FLUGin ja Suomen Unix-käyttäjien yhdistyksen FUUGin voimin, yhteistyössä Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen kanssa. Niistä tiedotetaan ensisijaisesti TKO-älyn tapahtumakalenterissa (http://www.tko-aly.fi/calendar) ja jäsenlistalla sekä Flug-l- ja FUUG-tiedotuslistalla, aikaansaamisen mukaan myös esim. Ubuntu.fi-foorumeilla ja TKTL:n vapaa-aikalistalla. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ja sanaa saa levittää eteenpin mielin määrin.

Teemaillat koostuvat alustuksesta ja vapaasta keskustelusta, jota jatketaan tietyn divergoitumispisteen jälkeen Arabian kauppakeskuksen Chico’sissa. Aiheet keskittyvät Linuxiin ja vapaisiin/avoimiin ohjelmistoihin sekä lähi-ilmiöihin. Uusia aiheita saa mieluusti ehdottaa; toteutamme erityisesti ehdotuksia, joissa mukana on potentiaalisen puhujan nimi. ;)

Aiempien teemailtojen materiaalia on linkitettynä TKO-älyn wikissä: http://www.tko-aly.fi/wiki/index.php?title=Teemaillat

Scroll to Top