COSS.fi

COSS.fi

Linuxin 20-vuotissyntymäpäivää juhlistetaan Openmindissa

 

Hello everybody out there using minix -
I'm doing a (free) operating system (just a hobby, won't be big and 
professional like gnu) for 386(486) AT clones. This has been brewing 
since april, and is starting to get ready.
[...]

Näin alkaa Linus Torvaldsin comp.os.minix-uutisryhmään 26. elokuuta vuonna 1991 lähettämä kuuluisa viesti, jota usein pidetään Linuxin alkusykäyksenä ja kyseistä päivämäärää Linuxin syntymäpäivänä. Torvalds oli toki aloittanut käyttöjärjestelmäprojektinsa jo kuukausia aikaisemmin ja toisaalta julkaisi Linuxin ensimmäisen 0.1-version syyskuussa 1991.

Pingviinin synttärit

Tänä vuonna juhlistetaan Linuxin 20-vuotissyntymäpäivää. COSSin vuosittainen Openmind-konferenssi on mukana juhlahumussa omistaen aamupäivän sessionsa Linuxille teemalla ”Penguin’s 20th Birthday – Linux: back then, now and tomorrow”. Myös FLUG ry:n vuosittainen Linux-tekijä -palkinto jaetaan Openmindissa.

Openmindin toinen pääteema on ”Open Source Around the World – What’s happening in North America, North Africa, Europe, Asia and Russia?”, jossa esitellään avoimen lähdekoodin ekosysteemin tilaa eri puolilla maailmaa ja parhaita käytäntöjä tehdä avoimen lähdekoodin liiketoimintaa näillä markkinoilla.

Verkostoidu venäläisten IT-yritysten kanssa

Openmind Networking Partyn erikoisteemana on tänä vuonna venäläisten ohjelmistoyritysten kanssa verkostoituminen. COSS on kuluneena vuonna ollut mukana aktivoimassa itämerellistä yhteistyötä eri maiden ja toimijoiden kanssa ja venäläinen Russoft (Ohjelmistoyrittäjät ry:tä vastaava organisaatio) tuo jäseniään Openmindiin tutustumaan ja verkottumaan suomalaisten yritysten kanssa. Kaikkien joita Pietarin miljoonakaupungin kasvavat markkinat kiinnostavat kannattaa tulla paikalle. Paikalla olevat venäläiset yritykset ovat aktiivisesti etsimässä kumppaneita itselleen EU-alueelta ja Skandinaviasta.

Kahdeksas Openmind

Openmind-konferenssi järjestetään tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa. Se on avoin kansainvälinen foorumi n. 200 avoimen lähdekoodin ammattilaiselle, tutkijoille ja yhteisökehittäjille. Openmind järjestetään MindTrek-konferenssin yhteydessä keskiviikkona 28.9. Scandic Hotel Rosendahlissa, Tampereella.

Openmindiin osallistuminen on COSSin jäsenille maksutonta (1 kpl/yritys), muille osallistuminen maksaa 175 € (sis. ALV 23%). COSSin jäsenet ja Openmind-osallistujat pääsevät myös MindTrek-konferenssiin 29.-30.9. normaalia edullisemmilla hinnoilla.

Openmindin ohjelma julkaistaan ja rekisteröinti avataan viikolla 35.

Tietoa COSSin jäsenyydestä: http://www.coss.fi/jasenyys

Openmind verkossa

  • Web: http://openmind.fi
  • Facebook: https://www.facebook.com/event.php?eid=251529474879250
  • LinkedIn: http://events.linkedin.com/Openmind-2011/pub/767449
  • Twitter hashtag: #openmind2011

 

Scroll to Top