COSS.fi

COSS.fi

Jyrki Koskisesta COSSin ohjausryhmän puheenjohtaja

COSSin ohjausryhmä on valinnut Jyrki Koskisen (IBM) COSSin ohjausryhmän puheenjohtajaksi vuodelle 2010. Koskinen vastaa IBM:n yliopisto- ja yhteiskuntasuhteista ja hän on ollut alusta lähtien tiiviisti mukana COSSin ohjausryhmätoiminnassa.

– Avoin maailma on IBM:lle strateginen valinta: avoin lähdekoodi, avoimet standardit, avoimet arkkitehtuurit, avoin innovaatio ja tuoreimpana ilmiönä avoin data ovat tärkeitä IBM:lle, Koskinen toteaa.

– Avoimet standardit ja arkkitehtuurit auttavat rakentamaan yhteensopivia järjestelmiä ja prosesseja, säästävät kustannuksia ja lisäävät kehittämisen ketteryyttä. Suomessa ollaan valmistelemassa lakimuutosta, jonka myötä kaikki verovaroin tuotettu julkinen raakadata olisi vapaasti kaikkien käytettävissä. Toteutuessaan tämä olisi valtava mahdollisuus: avoimen datan avulla on mahdollista edistää kansalaisten suoraa vaikuttamista ja lisätä hallinnon läpinäkyvyyttä ja erityisesti koneluettavan avoimen datan avulla voidaan luoda innovaatioita ja lisätä hyvinvointia.  Julkinen sektori onkin COSSin osaamisen ja toiminnan fokusalue.

– Odotan, että COSS tuo julkiselle sektorille parhaita käytäntöjä ja toimintamalleja ja siten rohkaisee ja auttaa avoimen maailman ratkaisujen hankinnassa yhteiseksi hyväksi. Yrityksille COSS tarjoaa yhteisön ja kohtaamispaikan, jossa rakentaa ja kehittää liiketoimintaa yhdessä asiakkaiden kanssa avoimen innovaation pohjalta. Hyvänä esimerkkinä avoimesta innovaatiosta on Avoin koulu, jossa luotiin toimiva konsepti ja ensitoteutus suomalaisen koulumaailman hyödyksi – konsepti, jolla on jo kysyntää myös ulkomailla. Samanlaisia lisää!

Scroll to Top