COSS.fi

COSS.fi

FSFE:n Suomen paikallisryhmä perustettu

Euroopan vapaiden ohjelmistojen säätiön (Free Software Foundation Europe) virallinen Suomen paikallisryhmä (local team) on perustettu. Paikallisryhmän tehtävänä on edustaa FSFE:tä Suomessa sekä edistää suomalaisten ja kansainvälisten vapaiden ohjelmistojen toimijoiden tiedonvaihtoa ja yhteistyötä. Paikallisryhmä toimii myös suomenkielisenä mediakontaktina sekä asiantuntijalähteenä suomalaisille päätöksentekijöille ja erityisesti europarlamentaarikoille.

FSFE:n toimintaan kuuluu vapaiden ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen (VALO) edistäminen ja VALOn käyttäjien oikeuksien turvaaminen kaikilla tasoilla. FSFE on mukana lukuisissa paikallisissa projekteissa ympäri Eurooppaa sekä myös koko EU:ta koskevissa asioissa. FSFE on EU:n tunnistama asiantuntijataho, joka on ollut mukana esim. ohjelmistopatentteihin, monopolioikeudenkäynteihin ja tietoyhteiskunnan edistämistoimenpiteisiin liittyvissä asioissa. FSFE on osallistunut myös kaikkia länsimaita maailmaa koskeviin asioihin, kuten WIPO:oon ja ACTA:aan.

FSFE on itsenäinen järjestö mutta se tekee toki tiivistä yhteistyötä Pohjois-Amerikan Free Software Foundationin kanssa. Sisarjärjestöjä on myös Etelä-Amerikassa ja Intiassa.

Suomen ryhmän tavoittaa:
sähköpostitse finland at fsfeurope.org
puhelimella: +358 44 566 2204

Ryhmä koostuu tällä hetkellä kolmesta vapaiden ohjelmistojen konkarista:
koordinaattori – Otto Kekäläinen (Ubuntu, VALO-CD)
apulaiskoordinaattori – Henri Bergius (Midgard, COSS)
suomennoskoordinaattori – Timo Jyrinki (Ubuntu, Wikipedia, Openmoko)

FSFE on voittoa tavoittelematon yhteisö, joka muutamaa palkattua toimistohenkilöä lukuunottamatta perustuu vapaaehtoistyöhön. Jos olet kiinnostunut FSFE:stä, tule toki mukaan toimintaan!

Lisätietoja: http://fsfe.org/about/about.fi.html
Liity Fellowship-jäseneksi: https://fellowship.fsfe.org/join (liittymiskaavake on englanniksi, mutta sen suomennos on jo työn alla)

Scroll to Top