COSS.fi

COSS.fi

FreejamTV kertoo avoimen koodin tekijöistä, projekteista ja tapahtumista

FreejamTV on nettisaitti, joka antaa viikottain puheenvuoron avoimen koodin tekijöiden esitellä omia ideoitaan ja projektejaan. Aiheet koskevat avointa koodia, avointa innovaatiota, identiteettiä netissä sekä tekijänoikeuksia. Liian tiukkoja tai jäykkiä rajoja ei haluta asettaa, katu-uskottavuus ratkaisee.

Tähänastinen FreehamTV:n tuotanto on ollut pääasiassa haastatteluja, jotka kaikki löytyvät ainakin flash-muotoisena videoarkistosta. Kuluvan vuoden suunnitelmiin kuuluu myös live-lähetysten jatkaminen ja oikean englanninkielisen tuotannon tekeminen.

Freejamin tuotantoketjua ja jakelua rakennetaan mahdollisimman pitkälle avoimen koodin tuotteiden ja palveluiden päälle. Jo nyt vielä vaatimaton videoiden jälkituotanto on toteutettu kokonaan Linux-pohjaisesti. Tavoitteena on osaltaan kehittää avoimia, hajautettuja sekä riippumattomattomia tuotantotekniikoita. Projektissa itsessään otetaan osaa yleisiin hankkeisiin mm. julkaisujärjestelmän (CMS) kehittäminen, OGG-videoiden saatavuuden edistäminen ja P2P-jakelutekniikan kehittäminen. Nykyisellään palvelussa eletään aikaisen betan vaihetta.

Tottumuksemme hyödyntää eri medioita ovat muuttumassa todella nopeasti. FreejamTV:llä ei ole julkaisuaikoja, tiedot jaksoista välitetään sosiaalisissa medioissa, RSS-syötteessä tai sähköpostissa. Tapahtumien live-sessioista pyritään julkaisemaan kattavaa ennakkotietoa.

Heräsikö ajatuksia? Tuntuuko siltä, että olisi jotain sanottavaa, kysyttävää tai lisättävää? Katsasta FreejamTV ja ota yhteyttä. Avoin yhteisöllinen kommunikointi voi tarjota mahdollisuuksia.

Scroll to Top