COSS.fi

COSS.fi

COSSin jäsen Opinsys on Linux-tekijä 2009

Vuoden 2009 Linux-tekijäksi valittiin kouluihin Linux-järjestelmiä toimittava Opinsys Oy. Lisäksi jaettiin kolme kunniamainintaa, jotka saivat OpenOffice-toimisto-ohjelman ohjeet suomentanut Risto Jääskeläinen, Nokian Linux-pohjaisten Maemo Devices -laitteiden kehittäjätiimi ja Linux-aiheisia podcasteja tekevä LinuCast-tiimi. Palkinnot jaettiin Openmind-tapahtumassa Tampereella 30.9.2009.

Alla Finnish Linux User Group FLUG ry:n lehdistötiedote.


Lehdistötiedote
Helsinki 30.9.2009
Julkaisuvapaa heti
Finnish Linux User Group FLUG ry

Opinsys Linux-tekijä 2009

Kouluihin Linux-järjestelmiä toimittava Opinsys Oy palkittiin Linux-tekijä 2009 -arvonimellä sekä 2000 euron arvoisella tunnustuspalkinnolla Openmind-tapahtuman yhteydessä 30.9.2009. Suomen Linux-käyttäjien yhdistyksen FLUGin myöntämän palkinnon jakoi kansanedustaja Jyrki Kasvi.

Lisäksi jaettiin kolme kunniamainintaa, jotka saivat OpenOffice-toimisto-ohjelman ohjeet suomentanut Risto Jääskeläinen, Nokian Linux-pohjaisten Maemo Devices -laitteiden kehittäjätiimi ja Linux-aiheisia podcasteja tekevä LinuCast-tiimi.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi kerättiin Suomen Linux-käyttäjien yhdistyksen FLUGin www-sivuilla ja lopullisen valinnan teki raati, johon kuuluivat Juha Siltala (FLUG), Henri Bergius (Nemein, Midgard), Markus Vuorio (Linux.fi -wiki), Matti Saastamoinen (COSS), Petri Koistinen (Suomen Unix-käyttäjäin yhdistys FUUG ry) ja Timo Jyrinki (Debian, Ubuntu, Nomovok).

”Opinsys on tarjoamillaan palveluilla merkittävästi auttanut suomalaisia kouluja hallitsemaan tietotekniikan kustannuksia ja ylläpidettävyyttä”, perustelee raadin puheenjohtaja Juha Siltala. Samalla koululaiset tutustuvat vaihtoehtoiseen, vapaampaan tapaan työskennellä tietokoneella. ”Kouluista se kaikki lähtee”, totesi eräs www-sivujen kautta ehdotuksensa jättänyt.

Risto Jääskeläinen on antanut suuren henkilökohtaisen panoksen suomentamalla suurimman vapaan toimisto-ohjelmiston OpenOffice.org:in käyttöohjeita. Kunniamaininnalla halutaan korostaa kotoistustyön merkitystä vapaiden ohjelmistojen käytön edistämisessä.

Nokian Linux-pohjainen Maemo-alusta on noussut merkittäväksi kehitysprojektiksi, jossa tehtävä työ ei edistä pelkästään Linuxin käyttöä pienlaitteissa vaan myös Linux-työpöytään liittyviä perusteknologioita. Kunniamaininnalla korostetaan peruskehityksen merkitystä sekä ohjelmistoprojektien välistä yhteistyötä.

Henrik Anttosen vetämä LinuCast on suomalainen, vapaaehtoisvoimin tuotettava säännöllisesti ilmestyvä Linux-aiheinen podcast. Riippumaton, yhteisölähtöinen ohjelma uutisoi ja kommentoi ajankohtaisia asioita viihdyttävällä ja mielenkiintoisella tavalla ja osoittaa, että ruohonjuuritason toimeliaisuus on edelleen arvossaan.

Linux-tekijä-palkinto myönnetään vuosittain yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on merkittävästi edistänyt Linux-kehitystä tai Linux-käyttäjien asemaa Suomessa. Palkinnon voi saada myös Linux-alustalla toimivien tärkeiden sovellusten parissa tehdystä työstä. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002.

Lisätietoja:   

Juha Siltala
Palkintoraadin puheenjohtaja
juha.siltala@flug.fi
045 113 9900

Suomen Linux-käyttäjien yhdistys Finnish Linux User Group FLUG ry on vuonna 1997 perustettu vapaaehtoisjärjestö, jonka tarkoituksena on Linuxiin liittyvän toiminnan edistäminen sekä suomalaisten Linux-käyttäjien ja Linuxista kiinnostuneiden tukeminen. Lisätietoja kotisivuiltamme osoitteesta http://www.flug.fi.

Scroll to Top