COSS.fi

COSS.fi

Akademy 2010 oli menestys

Suomen avoimen lähdekoodin keskus COSS järjesti yhdessä KDE e.V.:n kanssa Akademy 2010 -tapahtuman Tampereella 3.-10.7.2010. Tapahtuma osoittautui kaikilla mittapuilla menestykseksi ja monet osallistujista ylistivät sitä parhaaksi koskaan järjestetyksi Akademyksi.


Akademy 2010 ryhmäkuva. Kuva: Markus Feilner, Linux Magazine

Ensimmäinen Akademy Pohjoismaissa

Akademy on avoimen lähdekoodin KDE-projektin vuosittainen yhteisötapaaminen, jonka aikana järjestettiin muun muassa kaksipäiväinen konferenssi ja ryhmätapaamisia sekä ohjelmoitiin ja muilla tavoin kehitettiin KDE-projektin ohjelmia ja toimintamalleja. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2003 mm. Saksassa, Espanjassa, Belgiassa ja Skotlannissa ja nyt yhteisö kokoontui ensimmäistä kertaa Suomessa ja Pohjoismaissa.

Kaikki aika ei kuitenkaan mennyt raakaan työntekoon, vaan osallistujilla oli mahdollisuus vaihtaa vapaalle Akademy Partyssa ja tutustua suomalaiseen kulttuuriin saunomisen, grillaamisen ja järvessä uimisen merkeissä päiväretkellä Merunlahdessa.

Itse konferenssi järjestettiin Tampereen yliopistolla ja sitä seuranneet päivät työskenneltiin Uuden Tehtaan tiloissa Tampereen Finlaysonilla.

– COSS jäsenineen on iloinen ja ylpeä voidessaan tehdä KDE-kehittäjäyhteisölle sen ansaitseman vastapalveluksen konferenssijärjestäjänä. Suomen ja Tampereen nostaminen avoimen lähdekoodin yhteisön kartalle tällä tavoin on parasta mielikuvamarkkinointia, jota tälle kohderyhmälle voimme tehdä, toteaa COSSin toiminnanjohtaja Ilkka Lehtinen.

– KDE-yhteisön vierailu Tampereella oli hieno kokemus, ja vaikka näin suuren ja pitkän konferenssin järjestäminen on kohtalainen ponnistus se oli ehdottomasti vaivan arvoista, Lehtinen summaa.

KDE panostaa mobiiliin

Sebastian Kügler, KDE e.V:n hallituksen jäsen, oli hyvin tyytyväinen Akademy 2010:n järjestelyihin ja saavutuksiin:

– On ollut upeaa nähdä KDE-yhteisön kasvavan niin yhteisönä kuin vaikutusalueeltaankin. KDE tarjoaa paljon mielenkiintoisia ohjelmistoja käytettäväksi, etenkin Linux-pohjaisissa mobiilijärjestelmissä. Tämän Akademy-konferenssin aikana teimme selväksi, että KDE on enemmän kuin valmis mobiilimaailman haasteisiin. Olemme erittäin kiitollisia COSSille konferenssimme mahdollistamisesta. COSS on tällä tavoin osoittanut olevansa merkittävä tukipylväs KDE:lle.

Tapahtumaan osallistui noin 400 henkilöä, joista noin puolet oli suomalaisia. Kaukaisimmat vieraat tulivat Japanista, Australiasta ja Etelä-Amerikasta – yhteensä edustettuna oli lähes 50 eri kansallisuutta. Erityisesti brasilialaisten suuri osallistujamäärä, 21 henkilöä, herätti huomiota.

COSS haluaa kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita, jotka tekivät siitä ikimuistoisen kokemuksen.

Erityiskiitoksen ansaitsevat suomalaiset vapaaehtoiset, jotka ilman korvausta uurastivat ennen tapahtumaa ja erityisesti tapahtuman aikana mahdollistaen sen onnistumisen. Paikallisesta järjestäjätiimistä KDE:n uutispalvelu Dot teki artikkelin, joka on nähtävissä osoitteessa http://dot.kde.org/2010/09/01/presenting-local-akademy-team-2010.

Ilman sponsoreiden rahallista panosta tapahtumaa ei oltaisi saatu kasaan. COSSin jäsenistöstä ilahduttavasti mukaan lähtivät Nokia, Novell, Ixonos, Symbio ja Nomovok. COSS osoittaakin lämpimät kiitoksensa tukijoukolle.

Ensi vuonna KDE ja toinen johtava avoimen lähdekoodin työpöytäympäristöprojekti GNOME pitävät yhteisen Desktop Summit -tapahtumansa Berliinissä, Saksassa. Desktop Summit 2011 sisältää näin ollen KDE:n Akademy-tapahtuman ja GNOME:n GUADEC-tapahtuman.

Linkkejä

Scroll to Top