COSS.fi

COSS.fi

Avoin lähdekoodi merkittävään rooliin julkisissa hankinnoissa?

COSS ry järjesti 9.6.2015 jäsenilleen tilaisuuden, jonka yhteydessä pidettiin myös yhdistyksen vuosikokous. Kaiken kaikkiaan tilaisuus herätti paljon mielenkiintoa ja paikalle saapuikin yli 20 aiheesta kiinnostunutta jäsentä.

Varsinaisen vuosikokouksen jälkeen käsiteltiin avoimen lähdekoodin merkittävää roolia julkisissa hankinnoissa. Tämän tilaisuuden aloitti puheenjohtaja Martin von Willebrand puheenvuorolla koskien JIT 2015 -sovellushankintojen muutosehdotuksia. Von Willebrand on itse ollut mukana JIT 2015 -työryhmässä COSS:n edustajana ajamassa avoimuutta.

Tämän jälkeen toiminnanjohtaja Timo Väliharju kertoi aiheesta ekosysteemin näkökulmasta. Tulevaisuudessa bisnestä joudutaan perustelemaan yhä enemmän ekosysteemin kautta ja uudenlaisia palveluinnovaatioita tarvitaan. ”Muutos ei tule olemaan nopea, mutta se tapahtuu” toteaa Väliharju.

Hallituksen jäsen, Ilkka Tengvall, kertoi puolestaan näkemyksiään koodin julkaisusta ja ohjelmistoprojektien kustannuksista. Kaiken kaikkiaan jäsentilaisuus oli antoisa ja herätti paljon keskustelua. Vaikka mahdollisista JIT 2015 -ehdoista, jotka ajavat avoimuutta, ei olla vielä tehty varsinaista päätöstä, on keskustelu kuitenkin jo käynnistynyt.
.

Aiheen tiimoilta löytyy esimerkiksi muutamia blogikirjoituksia, joissa asiaa pohditaan lisää:

Suomi ketteräksi avoimuudella?
Julkishallinto rikkoo toimittajaloukun

 

Scroll to Top