COSS.fi

COSS.fi

Uutiskirje 12/2009

COSS tiedottaa:

LÄHDE MUKAAN UUDISTETTUUN AVOPAIKKA-LEHTEEN

COSS lanseeraa uudistetun Avopaikka-lehden joulukuun alussa. Lehteen on myynnissä juttu- tai mainospaikkoja huomattavasti aikaisempia Avopaikkoja alhaisempaan hintaan. COSSin jäsenillä on juttujen etuosto-oikeus ja hinnat ovat 30 % normaalihintoja edullisemmat.

Joulukuun Avopaikan teemana on julkinen sektori ja koulut. Lehteä tullaan jakamaan mm. kaikkiin Suomen kuntiin, kouluihin ja COSSin jäsenverkostolle. Lehteen mukaan lähtevät saavat lehteä jakoon omille verkostoilleen.

Varaa paikkasi pian, viimeistään 29.10. ottamalla yhteyttä Sanna Heiskaseen, sanna.heiskanen@coss.fi. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja: http://www.coss.fi/avopaikka

 

OPENMINDIN MATERIAALIT JA PALAUTELOMAKE VERKOSSA

Openmind-konferenssi on ohi ja suurin osa esityksistä on saatavilla pdf-muodossa tapahtuman ohjelmasivulta. Lisäksi tapahtuman palautelomake on nyt verkossa. Jos et täyttänyt paperista lomaketta tapahtumassa, jaa ajatuksiasi nyt sähköisesti.

Kiitokset koko järjestelytiimin puolesta, tavataan taas ensi vuonna!

Esitykset: http://www.openmind.fi/programme
Anna palautetta: http://www.webropol.com/P.aspx?id=362347&cid=102925875

 

COSSIN JÄSENKOKOUS 15.12.2009

Kaikille COSSin bisnesjäsenille avoin, vuosittainen jäsenkokous pidetään 15.12. alkaen klo 17:00 Helsingissä. Jäsenyrityksillä on mahdollisuus pitää lyhyitä tietoiskuja ja keskustelunavauksia illan aikana. Jos yrityksesi haluaa olla osa ohjelmaa, ilmoita alustava kiinnostuksesi Sanna Heiskaselle, sanna.heiskanen@coss.fi. Tarkempi kutsu tilaisuuteen tulee myöhemmin.

 

LISOG VIERAILEE SAKSALAISEN YRITYSRYHMÄN KANSSA SUOMESSA

COSSin sisarorganisaatio Linux Solutions Group e.V. (LiSoG) toteuttaa Saksan valtion rahoittamana vierailun Tampereelle marraskuussa. Tiistai 17.11. on varattu suomalaisten ja saksalaisten yritysten verkostoitumiseen. Vierailevat yritykset ovat Zarafa, Open-Xchange, Linux Solution Park ja Topalis. Yritykset ovat kiinnostuneita keskustelemaan cloud computing- ja telekommunikaatiosovellusten toimittajien, hosting-yritysten ja liiketoimintasovellusten toimittajien kanssa.

Jos yrityksesi on kiinnostunut osallistumaan verkostoitumispäivään, niin ota yhteyttä Ilkka Lehtiseen, ilkka.lehtinen@coss.fi

Lisätietoja: http://www.coss.fi/coss-news/lisog-vierailee-saksalaisen-yritysryhman-kanssa-suomessa

 

AVOIMEN LÄHDEKODIN ROAD SHOW STARTTAA MARRASKUUSSA

Marraskuussa käynnistyy Tietotekniikan liiton ja COSSin järjestämä road show, jossa kerrotaan mitä avoimen lähdekoodin ohjelmistot (open source software) ovat sekä miten niitä käytetään ja miten niillä voidaan tehostaa toimintaa ja parantaa tuottavuutta. Kyse on perustietopaketista avoimista ohjelmistoista. COSSin ja TTL ry:n jäsenille maksuttomat tilaisuudet järjestetään 18.11. Tampereella, 19.11. Turussa, 30.11 Helsingissä ja 2.12. Oulussa.

Jos yrityksesi haluaa esitellä avoimiin ohjelmistoihin perustuvaa liiketoimintaa esimerkiksi markkinointimielessä, tilaisuuksissa on mahdollista esittää puheenvuoroja. Kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan Elias Aarniolle, elias.aarnio@coss.fi.

Lisätietoja: http://www.ttlry.fi/koulutus/avoimien_ohjelmistojen_kaytto/

http://www.coss.fi/coss-news/avoimen-lahdekoodin-road-show-starttaa-marraskuussa

 

MAKSUTON AVOIN LÄHDEKOODI JA TIETOTURVA -SEMINAARI COSSIN JÄSENILLE

COSS järjestää 3.11.2009 yhteistyössä Tietoturva ry:n ja Tietotekniikan liitto ry:n kanssa seminaarin avoimen lähdekoodin vaikutuksista ja mahdollisuuksista tietoturvaan. Tapahtumaa tukee COSSin jäsenyritys Nixu. Seminaariesitelmien aiheet liittyvät ohjelmistoturvallisuuteen sekä palveluturvallisuuteen ja niiden jatkuvuussuunnitteluun. Tilaisuus on maksuton COSSin bisnesjäsenille.

http://www.coss.fi/coss-news/maksuton-avoin-lahdekoodi-ja-tietoturva-seminaari-cossin-jasenille

 

OSALLISTU VALO-OPPAIDEN UUDISTUSTYÖHÖN

Tervetuloa muokkaamaan VALO-ohjelmien opetuskäytön tulevaisuutta! Opetushallitus on tuottanut verkossa olevan oppaan VALO-ohjelmat opetuskäytössä. VALO on lyhenne sanoista Vapaat ja Avoimen Lähdekoodin Ohjelmat. Vuoden 2007 aikana tuotettu sisältö on koottu EduCOSS-wikiin, joka on ollut siitä saakka jäädytetyssä tilassa: http://eduwiki.coss.fi/

Nyt jatkamme muutosta. Wiki on avattu kommenteille ja muokattavaksi. Pyydämmekin kaikkia halukkaita osallistumaan VALO-oppaan uudistamistyöhön. Uudistustyön aloituskokous pidetään 29.10. klo 10 Opetushallituksen tiloissa Helsingissä, Hakaniemenranta 6.

Pyydämme uudistustyöhön halukkaita ilmoittautumaan Elias Aarniolle, elias.aarnio@coss.fi

http://www.coss.fi/coss-news/osallistu-valo-oppaiden-uudistustyohon

 

COSSIN JÄSEN OPINSYS ON LINUX-TEKIJÄ 2009

Vuoden 2009 Linux-tekijäksi valittiin kouluihin Linux-järjestelmiä toimittava Opinsys Oy. Lisäksi jaettiin kolme kunniamainintaa, jotka saivat OpenOffice-toimisto-ohjelman ohjeet suomentanut Risto Jääskeläinen, Nokian Linux-pohjaisten Maemo Devices -laitteiden kehittäjätiimi ja Linux-aiheisia podcasteja tekevä LinuCast-tiimi. Palkinnot jaettiin Openmind-tapahtumassa Tampereella 30.9.2009.

http://www.coss.fi/coss-news/cossin-jasen-opinsys-linux-tekija-2009

 

SUOMEN YRITTÄJÄOPISTO JA INTOPII OY COSSIN JÄSENIKSI

Suomen Yrittäjäopisto ja oululainen Intopii Oy ovat syyskuun aikana liittyneet COSSin jäsenistöön. COSSin jäsenmäärä kasvoi samalla 147 organisaatioon.

Lue lisää organisaatioista:
http://www.syo.fi/
http://intopii.fi/


COSSin jäsenet tiedottavat:

Gurux Oy siirtyy avoimeen lähdekoodiin

Liferay and Vaadin Announce New Partnership


Tulevia tapahtumia:

Finhack 17.10.2009

Alternative Party 23.-25.10.2009


Avoin lähdekoodi ja tietoturva 3.11.2009


ICT-Werstas: Living lab, killing lab, death lab – vai jotain muuta? 3.11.2009


FSCONS 13.-15.11.2009


Open source uutisia:

Nokia viimeistelee Qt:n Maemolle

Maemo 6 korostaa jatkuvuutta

Koala-Ubuntu vikkelä liikkeissään

OpenStreetMap on karttojen Wikipedia

Avoimen koodin ohjelmiin suomennetaan ohjeita

Intel toi uuden Moblin 2.1 -käyttöjärjestelmän saataville

Microsoft porttaa Silverlightin Linuxiin

 

Scroll to Top