COSS.fi

COSS.fi

Uutiskirje 10/2009

COSS tiedottaa:

OPENMIND-KONFERENSSI 30.9.

Kansainvälinen avoimen lähdekoodin liiketoimintaa, teknologioita ja innovaatioita luotaava Openmind-konferenssi järjestetään 30.9. Openmind on osa MindTrek-konferenssia ja tapahtumapaikkana toimii viimevuotiseen tapaan hotelli Scandic Rosendahl Tampereella. COSSin jäsenetuihin kuuluu yksi maksuton osallistuminen/organisaatio, jäsenet ovat saaneet ilmoittautumiskoodinsa sähköpostitse. Muille hinta on 175 € (+alv 22%). Ohjelma päivittyy nettiin sitä mukaa, kun nimet vahvistuvat.

Lue lisää:
http://www.openmind.fi
http://www.mindtrek.org

OPENMIND LIGHTNING TALKS

Openmindissa on viime vuoden tavoin Lightning Talkeja, 3 minuutin mittaisia ”salamapuheita”. Jos sinulla on mielenkiintoista kerrottavaa, ehdota itseäsi Lightning Talk -puhujaksi Openmindin nettisivuilla 31.8. mennessä. Samassa paikassa voit nähdä tähän mennessä tulleet ehdotukset. COSS valitsee kuusi parasta ehdotusta mukaan ohjelmaan ja valitut puhujat pääsevät konferenssiin ilmaiseksi.

Lue lisää ja ilmoittaudu: http://www.openmind.fi/lightning-talks

COSS MUKANA KUNTAMARKKINOILLA

Suomen suurin julkisen hallinnon kohtaamis- ja tietofoorumi, Kuntamarkkinat, järjestetään 9.-10.9. Kuntatalossa, Helsingin Kalliossa. Molempina päivinä on tarjolla mielenkiintoisia seminaareja ja tietoiskuja. COSS esiintyy ”Avointen ohjelmien mahdollisuudet kunnille” -tietoiskussa keskiviikkona 9.9. 11:15 – 12:15 (Tietokulma, 1. kerros). Tietoiskussa käsitellään OmaOulu-kuntalaisportaalia, kuntien avoimuusjulistusta, JHS-suositusta avoimen lähdekoodin ohjelmien käytöstä julkisessa hallinnossa sekä COSSin Avoin koulu -hanketta. Sisäänpääsy ja ohjelma ovat maksuttomia kaikille kävijöille.

Lue lisää osoitteessa http://www.kuntamarkkinat.fi/

COSSIN UUSIMMAT JÄSENET

COSS on saanut kesän aikana kolme uutta jäsentä. Hexagon IT Oy on sisällönhallintajärjestelmiin ja tietoverkkoihin erikoistunut ohjelmistoyritys, Gurux Oy on Tamperelainen tietokoneohjelmistoja valmistava yritys ja Nordicmind Oy on erikostunut IT-jatkuvuusratkaisuihin ja tiedon turvaamisen arkkitehtuuriin.

Lue lisää:
http://www.hexagonit.fi/
http://www.gurux.fi/
http://www.nordicmind.com

OSALLISTU COSS-KESKUSTELUUN QAIKUSSA

Kotimaiseen mikrobloggauspalveluun Qaikuun on perustettu #COSS-kanava, jossa voi kysyä ja keskustella avoimesta lähdekoodista ja COSSista. Keskustelu näkyy kaikille, mutta siihen osallistuminen vaatii rekisteröitymisen Qaikuun (myös Facebook-tunnuksilla voi kirjautua).

Liity kanavalle ja osallistu keskusteluun: http://www.qaiku.com/channels/show/COSS/

 

VALO-CD VERSIO 4 JULKAISTU

VALO-CD:n tuoreimmassa julkaisussa on kaikki ohjelmat päivitetty tuoreimpiin versioihin ja mukana on mm. OpenOffice.org 3.1 ja Mozilla Firefox 3.5. Uutena ohjelmana levyllä on mukana InfraRecorder CD/DVD-levyjen polttoon. COSSin jäsenet voivat saada ilmaista näkyvyyttä levyllä. Lähetä yrityksenne nimi, logo, url-osoite ja lyhyt kuvaus osoitteeseen info@valo-cd.fi sekä maininta ohjelmasta, johon palvelunne liittyy.

Lue lisää: http://www.valo-cd.fi/

 Tulevia tapahtumia:


Proactum Open Meet Up 25.8.2009

Open Source in Mobile World 15.-16.9.2009

Openmind 30.9.2009

Finhack 17.10.2009


Open source -uutisia:

Linux leviää kännyköissä – 9 uutta Linux-puhelinta

Lehti: Nokia vaihtaa Symbianin Maemoon

Linux starttaa yhdessä sekunnissa

KDE 4.3 tuo paljon uudistuksia Linux-käyttäjille

Microsoft luovutti koodia Linux-kehittäjille

 

Scroll to Top