Koodikerho

 

Koodikerho on kerran viikossa järjestettävä koululaisten iltapäiväkerho, jossa lapset oppivat ohjelmoinnin perusteet.

Ohjelmointia ja tietokoneiden toiminnan ymmärtämistä tarvitaan tietoyhteiskunnassa koko ajan enemmän. Koodikerhon avulla pyritään herättämään nuorten kiinnostusta koodaamiseen ja erilaisiin teknologioihin.

Koodikerhoja järjestetään koulujen tiloissa ja niitä vetävät ohjelmoinnista kiinnostuneet opettajat tai esimerkiksi IT-alalla työskentelevät vanhemmat. Kerhoja järjestetään ympäri Suomea. Opetusmateriaalit tuottaa Koodikerho.fi -verkosto.

COSS toimii Koodikerho-yhteisön valtakunnallisena koordinaattorina. Viestinnän ja koordinoinnin lisäksi COSS vastaa Koodikerhon kokonaiskonseptin sekä toimintamallin kehittämisestä ja tulee käynnistämään yhteisön ohjausryhmätoiminnan.

Koodikerhoon etsitään jatkuvasti innokkaita ohjaajia käynnistämään uusia kerhoja ympäri Suomea. Mikäli sinä olet kiinnostunut ohjelmoinnista ja halukas innostamaan nuoria koodaamiseen, lue lisää ja ilmoittaudu ohjaajaksi täällä.

Yritykset ja organisaatiot voivat tukea Koodikerho-verkostoa. Tukijana olet mukana verkostossa toteuttamassa yrityksesi yhteiskuntavastuuta ja tuet lasten ohjelmointiosaamisen kehittymistä Suomessa. 

Mikäli haluat lähteä mukaan, ota yhteyttä: info@koodikerho.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Seuraa meitä