Koodikerho

Koodikerho-banneri

Koodikerho järjestää koululaisten iltapäiväkerhoja, jossa lapset oppivat ohjelmoinnin perusteet seitsemän viikon aikana. Kerho on tarkoitettu 9-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Koodikerhossa opitaan muun muassa piirtämään koodin avulla kuvioita sekä liikuttelemaan hahmoja. Kerhossa myös tehdään pelejä ja ohjelmoidaan robotteja! Koodikerhon tavoitteena on tarjota kaikille lapsille mahdollisuus tutustua ohjelmointiin koti- tai lähipaikkakunnallaan.

Ohjelmointia ja tietokoneiden toiminnan ymmärtämistä tarvitaan tietoyhteiskunnassa koko ajan enemmän. Koodikerhon avulla pyritään herättämään nuorten kiinnostusta koodaamiseen ja erilaisiin teknologioihin.

COSS toimii Koodikerho-yhteisön valtakunnallisena koordinaattorina. Viestinnän ja koordinoinnin lisäksi COSS vastaa Koodikerhon kokonaiskonseptin sekä toimintamallin kehittämisestä ja tulee käynnistämään yhteisön ohjausryhmätoiminnan. Kerhojen vetäjinä toimivat verkostoon ilmoittautuneet vapaaehtoiset. Heidän joukkonsa koostuu ohjelmoinnista kiinnostuneista opettajista ja muista aikuisista, kuten IT-alalla työskentelevistä vanhemmista. Koodikerho tarjoaa valmiit, avoimesti jaetut opetusmateriaalit, jonka mukaan kerhoja ohjataan. Opetusmateriaaleissa on huomioitu uusi ala-asteen opetussuunnitelma, jossa ohjelmointi on vahvasti mukana.

Koodikerhoon etsitään jatkuvasti innokkaita ohjaajia käynnistämään uusia kerhoja ympäri Suomea. Mikäli sinä olet kiinnostunut ohjelmoinnista ja halukas innostamaan nuoria koodaamiseen, lue lisää ja ilmoittaudu ohjaajaksi täällä.

Yritykset ja organisaatiot voivat tukea Koodikerho-verkostoa. Tekemällä lahjoituksen Koodikerholle, yrityksenne mahdollistaa monen lapsen osallistumisen kerhoon ja olette mukana edistämässä omalta osaltanne lasten ohjelmointiosaamista Suomessa. Jotta Koodikerhon toimintaa on mahdollista jatkaa ja kehittää on ulkopuolinen tuki välttämätöntä. Kaikki kerholle kerätyt varat menevät kerhojen järjestämiseen ja toiminnan kehittämiseen. Yhteistyökumppanit saavat logonäkyvyyttä Koodikerho.fi-sivustolla. Mukaan voi lähteä haluamallaan summalla joko kertalahjoituksena tai toistaiseksi voimassa olevalla vuosilahjoituksella.

Mikäli haluat lähteä mukaan, ota yhteyttä: info@koodikerho.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Olen tutustunut rekisteriselosteeseen ja hyväksyn ehdot.*

Seuraa meitä