COSS.fi

COSS.fi

DOB-työkalupakki

DOB-työkalupakki

DOB-työkalupakin sisältö

Innovaatioalustan kuvaus

DOB-työkalupakin tausta ja tavoite

DOB-työkalupakki on kehitetty Datasta oivalluksia ja bisnestä -hankkeessa, joka toteutettiin 1.8.2016-31.12.2017. DOB-hankkeessa kehitettiin data-analytiikkaa ja palvelumuotoilua hyödyntävä innovaatioalusta, jota pilotoitiin kolmessa työpaketissa: Aviapolis – palveluja matkaajille, Hyvä pitkä elämä ja DOB-valmennus. Hanke on osa 6Aika-ohjelmaa ja se kuuluu kärkihankkeeseen Avoin data ja avoimet rajapinnat. 

DOB-työkalupakin sisältö ja hyödyntäminen

DOB-työkalupakki auttaa yrityksiä, jotka haluavat ottaa data-analytiikan ja palvelumuotoilun osaksi yrityksen kilpailuetua. Lisäksi työkalupakki auttaa julkista sektoria kehittämään palvelujaan yhdessä käyttäjien ja yritysten kanssa.

DOB-työkalupakki koostuu virtuaalikurssista, joka perustuu DOB-valmennus-työpaketin luentoihin ja harjoituksiin. Virtuaalikurssi sisältää luento- ja harjoittelumateriaalit ja videoidut luennot sekä harjoittelussa käytetyt avoimen lähdekoodin analytiikkaohjelmistot. Kokemukset kiertoon -osio sisältää kokemuksia ja parhaita käytäntöjä kaikista työpaketeista. Osioon on koottu kokemuksia ja parhaita käytäntöjä, jotka liittyvät innovaatioalustan hyödyntämiseen uusien tuotteiden ja palvelujen luomiseksi sekä yritysyhteistyön synnyttämiseksi ja syventämiseksi. Webinaarit-osio sisältää koosteen 45 minuutin mittaisista webinaareista, joissa esitellään DOB-innovaatioalustaa ja sen hyödyntämistä ja tuloksia palvelujen ja tuotteiden kehittämiseksi. DOB-työkalupakki sisältää myös kokoelman hankkeessa kirjoitetuista artikkeleista ja esityksistä. Artikkelit, materiaalit ja linkit -osio sisältää mm. menetelmäkuvauksia ja hankkeen yhteydessä laadittuja sopimuksia hyödynnettäväksi. 

Lisenssit ja käyttöehdot

DOB-työkalupakin materiaali on julkaistu Creative Commons Nimeä 4.0 -lisenssillä (CC BY 4.0). Lisätietoa lisenssistä. DOB-työkalupakin aineistoja voi hyödyntää vapaasti myös kaupallisesti. Ehtona on, että käyttäjä mainitsee aineiston tekijän tai tekijät sekä käytetyn lisenssin ja tarjoaa linkin lisenssiehtoihin. Tämä tapahtuu oheisella tekstillä ja linkillä:

Lisenssi: CC BY 4.0, tekijät: [tekijän nimi], [tekijän nimi], [linkki]

Toteuttajat ja rahoittajat

Scroll to Top