COSS.fi

COSS.fi

Web-kehityksen aloittaminen todella helpoksi

IT Mill julkisti Vaadin 6.0 RIA-kehitystyökalun

Oy IT Mill Ltd on julkistanut uuden version ainoasta pohjoismaisesta RIA-kehitysvälineestä, IT Mill Toolkitista. Uusien ominaisuuksien lisäksi avoimen lähdekoodin tuotteen nimi vaihtuu, ja IT Mill Toolkit tunnetaan tästä lähtien nimellä Vaadin. Muutokset keskittyvät erilaisiin parannuksiin ja kahteen täysin uuteen ominaisuuteen, jotka tehostavat ja helpottavat kehittäjien työtä.

Eclipse IDE -plug-in nopeuttaa kehittäjien työskentelyä esimerkiksi Java-pohjaisten nettisovellusten luomisessa. Lisäksi sen avulla voidaan helposti luoda myös käyttäjän koneella ajettavien client-side-RIA (Rich Internet Application) -sovelluksia Google Web Toolkitia hyödyntäen. Kummassakin tapauksessa nettisovellusten käyttöliittymien rakentaminen on nyt vaivattomampaa kuin koskaan.

Toinen uusi ominaisuus, WYSIWYG-editorin ensimmäinen versio, on vielä vahvasti kehityksen alla, mutta ominaisuus on jo kokeiltavissa.

-Visuaalinen editori on hyödyllinen erityisesti uusille käyttäjille, sillä sen avulla on helppo oppia sisäänrakennetut ominaisuudet, luoda käyttöliittymiä ja yleensäkin sovelluksen rakentamista. Myös prototyyppien rakentamisen pitäisi helpottua editorin avulla, sanoo toimitusjohtaja Joonas Lehtinen IT Millistä.

Eclipse plug-in, asennuspaketit, demot ja koodiesimerkit ovat haettavissa ilmaiseksi Windowsille, Macille ja Linuxille: www.vaadin.com.

Uudella nimellä tulevaisuuteen vahvalta avoimen koodin perustukselta

Vaadin 6.0 on teknologinen edelläkävijätuote. Se jatkaa hyväksi koettua Java-työkalujen linjaa ja  tukee sekä Google Web Toolkitia että Ajaxia. Vaadinista voidaankin odottaa tulevan serveripohjaisten rikkaiden verkkosovellusten seuraava suuri teknologinen harppaus.

-Vaikka Vaadin on vasta julkaistu, olemme jo vuosia hioneet työvälinettä kehittäjille mahdollisimman helpoksi ja tehokkaaksi käyttää. Vaadin on itse asiassa maailman ainoa palvelinkeskeinen RIA-työväline, jossa ohjelmistokehitys voidaan tehdä kokonaan Java-kielellä. Koska työlästä selainohjelmointia tai XML-määrittelyjä ei tarvita, laskee Vaadin kehitys- ja ylläpitokustannuksia käyttöliittymän osalta jopa puoleen parhaisiin kilpailijoihin nähden.

-Vaadin-nimi kuvastaa arvojamme, joita ovat tehokkuus, vapaus sekä pohjoismaisuuteen liitetty  funktionalismi, tyylikkyys ja toimivuus. Uusi nimi on seurausta tarpeesta erottaa IT Mill -yhtiö ja avoimen koodin tuote toisistaan entistä selvemmin. Käyttäjäkuntamme ja kehittäjäyhteisömme kasvaa nopeasti, ja heille olennaista ei ole IT Mill vaan itse tuote. Siten on luonnollista erottaa Vaadin omaksi brandikseen, sanoo Lehtinen.Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Joonas Lehtinen, IT Mill, 040 503 5001,
joonas.lehtinen (at) itmill.com
www.itmill.com, www.vaadin.com

 

Scroll to Top