COSS.fi

COSS.fi

TKK ja IT Mill yhteistyöhön

Suomalaisen RIA-ohjelmointiosaamisen tasoa kohotetaan

Suomalainen RIA(Rich Internet Application)-ohjelmointikoulutus ottaa askeleen eteenpäin, kun pohjoismaiden ainoan RIA-ohjelmointityövälineen valmistaja, suomalainen IT Mill, tarjoaa työvälineensä Teknillisen korkeakoulun käyttöön. Tänä syksynä järjestettävä Codecamp-intensiivikurssi käyttää avoimen lähdekoodin IT Mill Toolkit -tuotetta RIA-käyttöliittymäohjelmoinnin opettamiseen.

TKK:n intensiivikurssilla opiskelijat kehittävät avoimen lähdekoodin RIA-sovelluksen. Kurssi on osa TKK:n, LUT:n ja TTY:n yhteistyöhanketta, jota tukee Teknologiateollisuus ry. IT Millin kehittämä avoimen lähdekoodin IT Mill Toolkit RIA -ohjelmointityöväline valittiin käytettäväksi kurssin työvälineenä. Kurssin pääpaino on omatoimisessa käytännön työskentelyssä ja kurssin paras oppilastyö palkitaan.

-Meidän kannaltamme on tärkeää, että opiskelijamme pääsevät tutustumaan erilaisiin yritysten käyttämiin ohjelmistojärjestelmiin, sanoo kurssin vetäjä professori Sasu Tarkoma. Tarkoma jatkaa, että on myös tärkeää, että opiskelijat pääsevät tekemään harjoitustyönsä sellaisilla työvälineillä, joita työelämässäkin käytetään.

-IT Millille on tärkeää päästä mukaan tällaiseen yhteistyöhön. On arvokasta, että opiskelijat pääsevät harjoittelemaan IT Mill Toolkitin käyttöä, sanoo toimitusjohtaja Joonas Lehtinen IT Millistä. – Uskomme, että tällä tavoin saamme paitsi arvokasta palautetta tuotteestamme, myös tulevaisuudessa aktiivisia kehittäjiä, jotka käyttävät työvälinettä, hän jatkaa.

Suomessa RIA-ohjelmointivälineiden opetusta ei tarjota paljon, vaikka web-pohjaisten sovellusten tulevaisuus näyttää perustuvan vahvasti RIA:an. IT Mill Toolkit on opetuskäytössä myös Åbo Akademin projektityökurssilla ja Tampereen ja Turun yliopistojen Java-teknologiakursseilla.

-On hyvä, että koulutusta järjestetään, sillä alalla on jo tällä hetkellä osaajapula. RIA:n yleistyessä vauhdilla osaajia tarvitaan lisää, sanoo Lehtinen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Joonas Lehtinen, IT Mill, 040 503 5001,
joonas.lehtinen (at) itmill.com, www.itmill.com
Professori Sasu Tarkoma, TKK, 050 384 1517, sasu.tarkoma (at) tkk.fi.

Scroll to Top