COSS.fi

COSS.fi

THL avasi Proactumin toteuttaman TerveSuomi.fi-kansalaisportaalin

Proactumin toteuttama, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylläpitämä sekä sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama semanttinen TerveSuomi.fi-portaali avattiin tänään 13.5.2009 TERVE-SOS-tapahtumassa. Innovatiivinen portaali avattiin ministeri Paula Risikon ja THL:n pääjohtaja Pekka Puskan johdolla.

TerveSuomi.fi on helppokäyttöinen ja asiakaslähtöinen kanava julkishallinnon ja järjestöjen tuottaman terveystiedon julkaisua ja kansalaisten terveyden edistämistä varten. Portaali on kansainväliselläkin tasolla edistyksellinen ratkaisu, jonka avulla käyttäjät saavat tarkkaa täsmätietoa hakemistaan aiheista luotettavilta tiedontuottajilta. Ratkaisu hyödyntää semanttista hakua, joka mahdollistaa mm. dynaamisen navigoinnin. Ratkaisu perustuu ontologian osalta Teknisen korkeakoulun FinnONTO SW 2.0 hankkeeseen. Portaalin kehitystyö jatkuu ja suunnitelmissa on jo sisältöjen laajentaminen ja verkon mahdollistamien vuorovaikutteisten ja yhteisöllisten palvelujen kehittäminen.

TerveSuomi.fi –projektin projektipäällikkö Eija Hukka on tyytyväinen projektin tulokseen: ”Haasteellisesta toteutusaikataulusta huolimatta projekti onnistui erinomaisesti ja yhteisellä projektitiimillä oli koko ajan positiivinen tekemisen meininki. Portaalin sisällöt tuotetaan hajautetusti sisällöntuottajien verkostossa. Sisällöntuottajatahoja on nyt jo noin 10 ja määrä kasvaa koko ajan. Portaalissa käytetty tekniikka mahdollistaa myös sisältöjen aktiivisen tarjoilemisen muille portaaleille, esimerkiksi kuntaportaaleihin. Lisäksi TerveSuomi-portaalin valmiskomponentteja tullaan hyödyntämään myös muiden toimijoiden portaaleissa.”

Portaali perustuu Proactum Enterprise Platform® hybridialustaan, joka valittiin viime viikolla Espanjan Zaragozassa järjestetyssä Innovate!Europe kilpailussa top 10 joukkoon. ”Olen ylpeä, että Proactum saa olla mukana näin edistyksellisen organisaation projektissa hyödyntämässä kustannustehokkaita ja edelläkäyviä ratkaisujaan!”, summaa Proactumin toimitusjohtaja Pirjo Hannikainen.

 


Lisätiedot
Pirjo Hannikainen
Toimitusjohtaja
Puh. 040 518 467
pirjo.hannikainen at proactum.fi

Eija Hukka
Projektipäällikkö
Puh. 040 590 6716
eija.hukka at thl.fi

Linkit: www.tervesuomi.fi ja www.proactum.fi

 

Scroll to Top