COSS.fi

COSS.fi

Täsmälääkettä alan osaajapulaan

Täsmälääkettä alan osaajapulaan
Myös Tampereen teknillinen yliopisto käyttää IT Mill Toolkitia opetuksessa

Pohjoismaiden ainoan RIA (Rich Internet Application) -ohjelmointityövälineen valmistajan, suomalaisen IT Millin, avoimen lähdekoodin IT Mill Toolkitia käytetään Tampereen teknillisen yliopiston opetuksessa tänä keväänä. Suomalaiselle RIA-ohjelmointikoulutukselle on tärkeää, että tulevaisuuden osaajat pääsevät tutustumaan uusimpiin web-teknologioihin.

Toukokuussa järjestettävällä intensiivikurssilla opiskelijat rakentavat avoimen lähdekoodin RIA-sovelluksen käyttäen IT Mill Toolkitia. Kurssilla keskitytään käytännön työhön ja kurssin lopulla jokainen osallistuja esittelee rakentamansa sovelluksen. Kyseessä on uudenlainen ja varsin mielenkiintoinen tapa opiskella.

-Code Camp -intensiivikurssin tarkoitus on selvä: Opiskelijan pitää rajatussa ajassa rakentaa toimiva sovellus. Tämä on hyvin konkreettinen ja motivoiva tapa oppia. Olemme valinneet käyttöön IT Mill Toolkitin, koska on tärkeää, että opiskelijat saavat kokemusta aidoista työelämän työvälineistä. Lisäksi avoimen lähdekoodin tuote sopii erinomaisesti opetuskäyttöön, sanoo professori Tommi Mikkonen Tampereen teknillisestä yliopistosta.

RIA-ohjelmointityövälineiden koulutus on tärkeää, sillä web-pohjaisten sovellusten tulevaisuus on vahvasti RIA-painotteinen. Työpöytäsovelluksiin verrattuna RIA-sovellusten etuna on tehokkaampi hallinnointi, kun asennuksia ei tarvitse tehdä työasemakohtaisesti ja silti saavutetaan työpöytäsovelluksen käytettävyys nettisovelluksessa. Käytettävyys on RIA-sovelluksissa selkeästi parempi myös verrattaessa perinteisiin web-sovelluksiin. Suomalaiselle ohjelmistoteollisuudelle olisi tärkeää kasvaa nettisovellusten kehityksen edelläkävijäksi. Tämä vaatii panostusta tulevaisuuden osaajien koulutukseen.

-IT Mill on tehnyt koulutusyhteistyötä myös TKK:n, Turun yliopiston ja Åbo Akademin kanssa ja kokemuksemme olivat erittäin positiivisia. RIA:n yleistyessä kasvavalla vauhdilla osaajia tarvitaan lisää. Taantumasta huolimatta alalla on osaajapula. Suomessa web-teknologioiden opetusta ei silti tarjota tällä hetkellä riittävästi, sanoo toimitusjohtaja Joonas Lehtinen IT Millistä.

 


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Joonas Lehtinen, IT Mill, 040 503 5001, joonas.lehtinen at itmill.com, www.itmill.com
Professori Tommi Mikkonen, Tampereen teknillinen yliopisto, 040 849 0749, tommi.mikkonen at tut.fi

 

Scroll to Top