COSS.fi

COSS.fi

Sähköinen asiointi tehostaa tehostaa julkisia palveluita

”Sähköisellä asioinnilla ja prosesseilla voidaan huomattavasti tehostaa julkisen sektorin toimintaa. Asiakaslähtöisellä kehittämisellä voidaan helpottaa asiakaskommunikointia ja suoraviivaista julkisen sektorin työtä.”, toteaa Arcusys Oy:n toimitusjohtaja Jussi Hurskainen.

Arcusys Oy on tietotekniikan palveluyritys keskittyen sähköisiin palveluihin ja portaaliratkaisuihin. Yritys on perustettu vuonna 2003 ja sillä on laaja asiakaskunta sekä teollisuudessa että julkisella sektorilla.

Arcusys kehitti Joensuun kaupungille sähköisen asioinnin portaalin

Yritys sähköisti Joensuun kaupungin kotihoidon kuntalisän hakemisen ja käsittelyn. Portaaliratkaisu sähköistää koko asiointiprosessin sekä kuntalaisten että kunnan toiminnoissa. ”Vaikka asiointipalvelu on uusi ja palvelun käyttö on vasta alussa, niin palvelu on jo näyttänyt hyvät puolensa, hakijat ovat löytäneet palvelun hyvin ja hakemuksia on tullut paljon.”, kertoo Joensuun kaupungin päivähoidon johtaja Simo Ansio.

Portaaliratkaisussa käyttäjien tunnistautuminen ja allekirjoitus on toteutettu henkilökohtaisten verkkopankkitunnusten kautta. ”Tämä lisää palvelun helppokäyttöisyyttä sekä vähentää mahdollisten virheiden määrää hakemusten täytössä.”, kommentoi Hurskainen.

Tulevaisuudessa suunnitelmissamme on lasten päivähoitohakemuksen sähköistäminen, sillä myös tähän prosessiin haetaan tehostamista sähköisen asioinnin avulla.”, lisää Ansio.

Joensuun kaupungin portaaliratkaisu on toteutettu Intalion avoimen lähdekoodin sähköisen asioinnin alustan avulla. Portaalikokonaisuus suunniteltiin noudattamaan valtionvarainministeriön Kunta IT:n uusia määrityksiä sähköisestä asioinnista. Palvelu toimii samalla kuntalaistilinä, jonka avulla kuntalaiset voivat paitsi jättää hakemuksia, myös seurata käsittelyn etenemistä palvelun kautta.

Arcusys Oy ja Intalio Inc. kumppaneiksi

Tietotekniikan palveluyritys Arcusys Oy ja yhdysvaltalainen yritys Intalio Inc. ovat solmineet Silver Partner-kumppanuussopimuksen. ”Arcusys Oy on loistava vahvistus Intalion kumppanuusohjelmaan, joka mahdollistaa kumppaniyrityksiä keskittymään asiakastoteutuksiin teknologian sijasta.”, kertoo Intalio Inc:n Vice President Arnaud Blandin.

”Kumppanuus Intalion kanssa antaa meille käyttöön kärkiluokan teknologiaa ja mahdollistaa aivan uudenlaisten ratkaisujen toteutuksia. Luotamme Intalion ratkaisuihin, niiden monipuolisuuteen sekä soveltuvuuteen asiakasprojektiemme toteutuksissa.”, kertoo Hurskainen.


Lisätietoja antavat:
Jussi Hurskainen, Toimitusjohtaja, puh. + 358 500 879 417, jussi.hurskainen at arcusys.fi
Arnaud Blandin, Vice President Alliances, puh. +1 650 596 1800, blandin at intalio.com

Intalio, Inc. on johtava avoimeen lähdekoodiin perustuvien liiketoimintaprosessihallinnan (BPM) ohjelmistojen sekä palvelukeskeistä arkkitehtuuria (SOA) hyödyntävien ohjelmistojen toimittaja. Intalio Business Process PlatformTM antaa kaikenkokoisille organisaatioille mahdollisuudet kehittää prosessiohjattuja sovelluksia nopeammin, paremmin ja edullisemmin. Heinäkuussa 1999 perustettu Intalio on yksityisesti omistettu, pääomasijoittajien rahoittama yritys, joka sijaitsee Palo Altossa, Kaliforniassa, Yhdysvalloissa.

 

Scroll to Top