COSS.fi

COSS.fi

Ixonos Business Solutions tarjoaa ensimmäisenä sähköisen asioinnin pilvipalveluja kuntasektorille

Ixonos on kehittänyt City Online -ratkaisun kuntien sähköiseksi palvelualustaksi ja tarjoaa sen nyt pilvipalveluna Software as a Service (SaaS) -toimitusmalliin pohjautuen. Ixonos on sitoutunut kuntasektorin sähköisen asioinnin pitkäjänteiseen edistämiseen ja on ensimmäinen toimija joka tarjoaa kuntalaispalveluja pilvestä.

City Online -pilvipalvelut noudattavat valmiiksi määritettyä ja luotettavasti testattua sähköisen asiakaspalvelun mallia. Palveluiden kehittämisessä on hyödynnetty kuntien asiakaspalveluhankkeen ja Kohti Kumppanuutta – lapsiperheiden rajattomat palvelut -hankkeen tuotoksia. ”Pilvipalveluina tarjoamamme sähköisen asioinnin ratkaisut ovat Kunta IT:n sähköisen arkkitehtuurimallin mukaista, mikä tarjoaa palvelualustan käyttöön ottaville kunnille lupauksen alustan, sillä jo toimivien palveluiden sekä myös tulevaisuudessa kehitettävien palveluiden yhteentoimivuudesta”, kertoo Teppo Kuisma, Ixonosin Business Solutions -yksikön vetäjä. ”Aikomuksemme on tuoda kaikki kohdennetuissa toteutusprojekteissa kuntasektorille kehittämämme ratkaisut myös jatkossa pilveen.”

City Online -pilvipalvelut ovat uudenlainen tapa kehittää, toimittaa ja hankkia sähköisen asioinnin kuntapalveluja. Se tarjoaa kunnille mahdollisuuden ottaa asiointipalvelut käyttöön nopealla, vakioidulla ja kustannustehokkaalla tavalla sovellusvuokrauspalveluna ja säästää näin hankeinvestoinneissa, lisenssi- tai sovellushankinnoissa sekä henkilöstön työpanoksessa. ”Kuntatoimijoille hyötyinä ovat valmis alusta, jota jatkokehitetään kaiken aikaa ja jonka hallinta on ulkoistettu palvelusopimuksen mukaisesti luotettavalle kotimaiselle palveluntarjoajalle”, Kuisma muistuttaa.

Kun monipuoliset kuntapalvelut ovat tarjolla verkossa, on palveluiden käyttäminen kuntalaisille aiempaa omaehtoisempaa. Kunnan palveluihin tutustuminen sekä erilaisten hakemuksien täyttäminen, esimerkiksi kouluun ilmoittautuminen ja iltapäivätoimintahakemukset, voi tehdä luotettavasti verkossa. Yhtenäistävä, nopeutettu käsittelyprosessi säästää sekä palvelunkäyttäjien että kunnan työntekijöiden aikaa.

Ixonos on Tivitin johtaman Cloud Software Programin perustava ja aktiivinen jäsen sekä COSSin monivuotinen yritysjäsen. ”Sitoutuminen avoimen lähdekoodin ratkaisujen ja liiketoiminta- ja tuotantomallien kehittämiseen on yksi toimintamme kulmakivistä ja osoittautunut erittäin toimivaksi perustaksi sähköisen asioinnin arkkitehtuurien toteutuksissa”, Kuisma tähdentää.

Lisätietoja antaa:

Ixonos: 
Teppo Kuisma, Business Solutions -yksikön vetäjä, puh. 050 581 4075, teppo.kuisma/at/ixonos.com

Linkkejä:

 

 

Scroll to Top