COSS.fi

COSS.fi

IT Millin Vaadin-teknologia rikastuttaa jatkossa Liferay-julkaisujärjestelmän toimintoja

Suomalainen huippuosaaminen menestyy maailmalla

Johtava kansainvälinen avoimen koodin julkaisujärjestelmä Liferay sisältää jatkossa suomalaisen IT Millin Vaadin-kirjaston. Merkittävä teknologiayhteistyösopimus tarkoittaa, että Liferayn toimintoihin voidaan jatkossa tehdä RIA-toiminnallisuuksia. Käyttökohteena ovat erityisesti vaativat yrityssovellukset, joissa Vaadinin tuoma turvallisuus, yhteensopivuus, monipuolisuus ja työskentelyn tehokkuus ovat ratkaisevan tärkeitä.

Perinteisesti on ollut vaikea kehittää yrityksille sopivia rikkaan käyttöliittymän nettiohjelmistoja. Selainyhteensopivuudessa ja tietoturvassa on ollut puutteita ja toisaalta kehittämistyöhön on täytynyt investoida paljon aikaa ja muita resursseja. Suomalaisen IT Millin Vaadin-teknologia ratkaisee juuri nämä ongelmat, ja teknologiayhteistyö Liferayn kanssa auttaa Vaadin-teknologiaa leviämään maailmalle entistä laajemmin.

Kaksi johtavaa avoimen koodin toimijaa yhteistyöhön

Liferay on kymmenvuotisen kehityshistoriansa aikana saanut kiitosta innovatiivisuudestaan ja se on laajasti käytössä yrityssovellusten alustana.

-Liferaystä on tullut johtava itsenäinen avoimen lähdekoodin alusta eri teollisuudenalojen nettipohjaisille yrityssovelluksille. Liferayn ja Vaadin-teknologian yhdistäminen tarkoittaa käytännössä, että helppokäyttöisten yrityssovellusten kehittäminen ja ylläpito Liferay-ympäristöön tulee entistä kustannustehokkaammaksi ja samalla tietoturva paranee, sanoo IT Millin toimitusjohtaja Joonas Lehtinen.

Pohjoismaiden ainoa RIA-työväline Vaadin erottuu muista RIA-työvälineistä maailmalla erityisesti tietoturvallisen palvelinpohjaisen RIA -perustansa vuoksi. Tämä tarkoittaa, että kehittäjät käyttävät puhdasta Javaa ohjelmointikielenä, HTML tai JavaScript-tuntemusta ei tarvita, ja toisaalta sitä, että Vaadinilla rakennettujen nettisovellusten käyttäjien ei tarvitse hakea selaimeensa erityisiä laajennusosia sovellusten ajamiseksi.

-Olemme käyttäneet lukuisia RIA-työvälineitä kehittääksemme rikkaita nettisovelluksia. Vaadin on kuitenkin aivan ainutlaatuinen Java-pohjaisuutensa vuoksi. Sen myötä helppokäyttöisten nettipohjaisten yrityssovellusten tekemiseen voidaan käyttää jo monesti yritysten sisäistä Java-osaamista, sanoo Brian Chan, Liferayn johtava sovellusarkkitehti.


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Joonas Lehtinen, IT Mill, 040 503 5001, joonas.lehtinen at itmill.com, www.itmill.com
Alice Cheng, Liferay Inc., pr at liferay.com, www.liferay.com

Scroll to Top