COSS.fi

COSS.fi

IT Mill avaa Vaadin Directoryn – lähes 100 uutta komponenttia on vasta alku

IT Mill avaa Vaadin Directoryn – lähes 100 uutta komponenttia on vasta alku
Kehittäjien markkinapaikka räjäyttää yhteisön kasvuun

Suomalainen IT Mill Oy on avannut Vaadin Directoryn, joka on kehittäjien markkinapaikka Vaadin-järjestelmän laajennusosille. Uusi palvelu laajentaa avoimen lähdekoodin Vaadinin kehittäjäyhteisön toimintaa, sillä kehittäjät voivat julkaista ja halutessaan myydä tai jakaa ilmaiseksi itse tekemiään laajennusosia Vaadiniin. Tämä helpottaa
kehittäjien työtä merkittävästi, sillä enää kaikkea ei tarvitse tehdä itse alusta lähtien.

Vahvistaakseen yhteisön toimintaa ja helpottaakseen kehittäjien työtä IT Mill on avannut Vaadin Directoryn, jossa laajennuskomponenttien selailu, arviointi, lataus, ostaminen ja integrointi oman työn osaksi on helppoa. Osa komponenteista on käytettävissä ilmaiseksi avoimen lähdekoodin pohjalta, osa on kaupallisia.

– Aloitamme noin 100:lla uudella komponentilla ja lähiaikoina niitä on kehittäjien aktiivisuudesta riippuen tulossa rivakassa aikataulussa lisää, sanoo IT Millin toimitusjohtaja Joonas Lehtinen. Tämä on harppaus eteenpäin Java-kehittäjille, sillä aiemmin ei vastaavaa markkinapaikkaa tietoturvallisten nettisovellusten käyttöliittymäkomponenteille ole ollut tarjolla, eikä niiden käyttöönotto myöskään ole ollut yhtä helppoa, Lehtinen jatkaa.

– Uskomme, että tuomalla kehittäjien työtä edistäviä ja helpottavia palveluita osaksi Vaadinin ominaisuuksia voimme auttaa yhteisöä kasvamaan ja rohkaista kehittäjiä käyttämään yhä enemmän Vaadinia, sanoo Lehtinen.

Valta kehittäjille

Vaadin Directory luo aivan uudenlaisen jakelukanavan kehittäjien töille ja mahdollistaa myös omien komponenttien myynnin. Näin voidaan esimerkiksi yleisiä toimintoja kaupallistaa ja toisaalta säästää kehittäjien aikaa ja vaivaa, kun kaikkea ei tarvitse välttämättä ohjelmoida itse tyhjästä. Kehittäjille se tarjoaa lisäksi todella vahvan ja kohdennetun jakelukanavan.

– Vaadin Directoryn avulla kehittäjä voi jakaa tai myydä työnsä tuloksia tuhansille muille kehittäjille muutamalla napin painalluksella. Toisessa päässä kehittäjän on hyvin rakennetun jakelutekniikan kautta mahdollista ottaa toisen myymä tai ilmaiseksi jakama komponentti käyttöön omassa työssään vaivattomasti, Lehtinen kertoo.

Vaadin on maailman johtava rikkaiden nettisovellusten käyttöliittymien rakentamisväline ja samalla ainut Pohjoismaissa kehitetty RIA-kehitysväline. Suomalainen IT Mill on kehittänyt Vaadinia vuodesta 2000 lähtien. Vaadinin ratkaiseva etu kilpaileviin rikkaiden nettisovellusten käyttöliittymäteknologioihin verrattuna on palvelinpohjaisuus, joka tekee siitä selkeästi kustannustehokkaamman ja tietoturvallisemman verrattuna loppukäyttäjän selaimessa ajettaviin teknologioihin kuten Adobe Flashiin tai Microsoftin Silverlightiin. Vaadin on ilmainen ja sitä jaellaan Apache 2.0 -lisenssillä. Vaadinin suosion takana onkin hyvin aktiivinen kehittäjäyhteisö, jonka palaute on olennaisesti vaikuttanut Vaadinin kehitystyöhön.

Tutustu Vaadin Directoryyn osoitteessa vaadin.com/directory


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Joonas Lehtinen, IT Mill, 040 503 5001,
joonas.lehtinen at itmill.com, www.itmill.com

Suomalainen IT Mill on kasvanut viime vuodet voimakkaasti. Yrityksen liikevaihto on kolmessa vuodessa yli kolminkertaistunut ja Deloitte 2009 Technology Fast 50/500 -listalla sijaluku oli 29. Kasvun odotetaan jatkuvan nopeana myös vuonna 2010. Yritys työllistää 39 asiantuntijaa ja sen omistavat yhtiön johto ja pääomasijoittajat, joista tunnetuin on MySQL:n perustaja Michael ”Monty” Widenius. Yhtiön asiakkaita ovat pääosin suuret ohjelmistotalot, muiden muassa Logica. Liferay valitsi IT Millin ja Vaadinin teknologiaparterikseen syyskuussa 2009.

 

Scroll to Top