COSS.fi

COSS.fi

ISO 9001 -standardi ketterien menetelmien tueksi

EFICODE OY – LEHDISTÖTIEDOTE 21.6.2011

Tuloksellisempaan ohjelmistokehitykseen tähtääviä ketteriä menetelmiä on kritisoitu laajalti siitä, että niiden suomaa vapautta on liian helppo käyttää väärin. Ohjelmistoyritys Eficode Oy todisti tämän kritiikin omalta osaltaan aiheettomaksi vastaanottaessaan Det Norske Veritasin (DNV) myöntämän ISO 9001:2008 -laatujärjestelmäsertifikaatin.

Sertifioinnin myötä Eficode pystyy takaamaan asiakkailleen tutkitusti laadukkaan ketterän toimintatavan. ISO 9001 -sertifikaatti kattaa koko yrityksen tarjonnan ohjelmistotuotannon tehostamisen palveluista projektiliiketoimintaan sekä ylläpito- ja tukitoimiin. Näin toimitusten laatu ja sen jatkuva kehittäminen voidaan varmistaa yrityksen kaikilla liiketoiminnan alueilla. Kotimaisella IT-alan kentällä koko organisaation tarjoaman kattava sertifiointi on harvinaista.

Eficode tekee pioneerityötä etsiessään ISO 9001 -standardin ja ketterien menetelmien välistä synergiaa. Sertifiointia edeltävässä laadunhallintajärjestelmän auditoinnissa huomattiin yllättävä seikka: ketterät menetelmät ovat jo lähtökohtaisesti pitkälti yhteensopivia ISO 9001 -standardin kanssa. Perinteiseen ohjelmistokehityksen vesiputousmalliin verrattuna ketterä toimintatapa edellyttää tiimeiltä enemmän kurinalaisuutta ja kykyä kantaa vastuuta. Laatujärjestelmällä varmistetaan, että ketteriä menetelmiä sovelletaan tarkoituksenmukaisesti.

“Edelleen vallitsee sellainen käsitys, että modernit ketterät menetelmät ja perinteisempi laatujärjestelmäjohtoinen lähestymistapa olisivat toistensa vastakohtia”, arvioi Eficoden laatupäällikkö Benedictus Ågren, “ISO 9001:2008 -sertifioimalla ketterien menetelmien kayttöön perustuvan laadunhallintajarjestelmänsä Eficode todistaa tämän käsityksen vääräksi”.

DNV on akkreditoituna sertifiointiorganisaationa puolueeton kolmas osapuoli, mikä varmistaa sertifioinnin uskottavuuden. Sertifioinnin saavuttaakseen organisaation on täytettävä tiukat standardissa asetetut kriteerit.

Lisätiedot:

Laatupäällikkö Benedictus Ågren, Eficode Oy, puh. 045 638 8013, benedictus.agren@eficode.fi

Tietoa Eficodesta:

Eficode Oy on vuonna 2005 perustettu suomalainen IT-alan yritys. Eficoden asiantuntemukseen luottavat suuret kotimaiset organisaatiot, kuten Maanmittauslaitos ja Fonecta. Yrityksen tarjoamaan kuuluvat ohjelmistotuotannon tehostamiseen liittyvät palvelut, projektitoimitukset, konsultointi ja ylläpito. 70 henkilöä (2011) työllistävä yritys on kasvanut kannattavasti koko olemassaolonsa ajan. Tällä hetkellä toimistot sijaitsevat Helsingissä, Pietarissa ja Pekingissä. Vuonna 2010 4,5 miljoonan euron liikevaihtoon yltänyt Eficode on suoriutunut erinomaisesti Suomen parhaat työpaikat -vertailussa ja Kauppalehden Menestyjät-listalla. Alati kasvava henkilökunta ja tyytyväiset asiakkaat siivittävät Eficodea myös jatkossa voimakkaaseen kasvuun.

Scroll to Top