COSS.fi

COSS.fi

Google Analytics koulutusta verkkopalvelujen seurantaan

Suomen suosituimpaan verkkopalvelujen seurantajärjestelmään on vihdoin tarjolla ryhmämuotoista koulutuspalvelua. Google Analytics (http://www.google.fi/analytics) on ilmainen web-analytiikan järjestelmä, joka on asennettuna yli 10 000 suomalaiseen www-palveluun. Järjestelmä kerää dataa verkkopalvelun käytöstä ja sen avulla on mahdollista mitata myös muita markkinointitoimenpiteitä, jotka ohjaavat vierailijoita sivustoille. Suomessa on kuitenkin vielä valtavan paljon yrityksiä, jotka eivät seuraa mitenkään www-sivujensa toimivuutta, vaikka Internet on parhaimmillaan erittäin tehokas kanava.

FC Sovelto Oy (http://www.fcsovelto.fi) ja Naviatech Solutions Oy (http://www.naviatech.fi) ovat yhdessä tuotteistaneet koulutuspäivän Google Analyticsin hyödyntämiseksi. Tiettävästi tämä on ensimmäinen kerta, kun Google Analytics -koulutusta järjestetään Suomessa ammattimaisen koulutusorganisaation toimesta ryhmämuotoisesti. Suomessa kysyntä on ollut hyvin pitkälle piilokysyntää ja tarjontaa on ollut pääasiassa vain yrityskohtaiseen konsultointiin. Koulutuspäivän läpikäyminen antaa erinomaiset valmiudet hyödyntää seurantajärjestelmää yrityksen verkkopalvelun kehittämisessä sekä muidenkin markkinointitoimenpiteiden mittaamisessa.

”Haasteena monella yrityksellä on ollut Google Analytics -järjestelmän varsinainen hyödyntäminen. Verkkopalvelun tavoitteita ei ole asetettu ja kerätyn datan analysointi on satunnaista. Tämä johtuu usein puutteellisesta osaamisesta. Näin ollen arvokasta tietoa ei ole pystytty hyödyntämään liiketoiminnan parantamiseksi”, kommentoi Naviatechin toimitusjohtaja Petri Mertanen. Google itse ei järjestä omiin järjestelmiin liittyvää koulutusta.

FC Sovelto Oyj on johtava suomalainen ICT-osaamisen keskus, joka tuottaa koulutuspalveluja tieto- ja viestintätekniikan soveltamiseksi. FC Sovelton koulutusprosessit ja laatukriteerit sekä kouluttajan käytännön kokemus asiakkaiden konsultoinnista takaavat asiakastyytyväisyyden. Kouluttajana toimii Naviatechin toimitusjohtaja ja Web Analytics Association Finlandin puheenjohtaja Petri Mertanen, joka on suorittanut Google Analytics Individual Qualification ja Google Adwords Advertising Professional -sertifioinnit.

”Peruskoulutus on helppo, hyvä sekä varsin kustannustehokas tapa lähteä liikkeelle ja kasvattaa omaa osaamista oli Google Analytics jo asennettu tai sen käyttöönottoa vasta harkitaan. Niin monta asiakasprojektia on takana, että varmasti kukaan kurssille osallistuva ei jää kylmäksi, vaan kaikille löytyy jotain konkreettisia neuvoja takaisin vietäväksi”, lupaa Petri Mertanen. ”On erittäin mielenkiintoista myös nähdä kuinka paljon keskustelua ryhmämuotoinen keskustelu saa aikaan seurantaan liittyvien haasteiden ympärillä. Odotan hyvin mielenkiinnolla ensimmäisiä koulutuspäiviä”, pohtii Mertanen.


Lisätietoa:
Petri Mertanen                                            
Toimitusjohtaja                                           
Naviatech Solutions Oy                                    
P. +358 400 792 616                                       
petri at naviatech.fi                                       

Sanna Varpukari-Anttila
Toimitusjohtaja
FC Sovelto Oyj
P. +358 40 762 1762
 sanna.varpukari-anttila at fcsovelto.fi

 

Scroll to Top