Mimmit koodaa, Fuugin säätiö ja COSS järjestävät yhdessä maksuttoman webinaarisarjan, jossa esitellään avointa lähdekoodia ja avoimuutta yleisemmin digitalisaation voimavarana, kilpailutekijänä ja hyvinvoinnin lähteenä. Tilaisuudet ovat tarkoitettu kaikille avoimesta lähdekoodista kiinnostuneille, joilla on halua oppia ymmärtämään avoimen lähdekoodin periaatteita ja keskittää osaamistaan tähän suuntaan.
Ajatus yhteisesti järjestettävästä avoimen lähdekoodin webinaarisarjasta sai alkunsa Fuugin säätiön vuoden 2022 teemasta Hän koodaa, hen kodar, jossa tavoitteena on lisätä työelämän monimuotoisuutta. Avoin lähdekoodi puolestaan nähdään potentiaalisena vaihtoehtona alalle siirtymisessä ja työllistymisessä.
Jotta saamme toimialalle uusia osaajia, tarvitaan konkreettisia toimia, joista tällaiset opetukselliset, matalalla kynnyksellä saavutettavat sisällöt ovat erinomainen esimerkki. Naisia kiinnostaa teknologia ja nyt meidän täytyy vain antaa heille mahdollisuus oppia ja tulla toimialalle”, toteaa Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi Fuugin säätiön tiedotteessa.
Tule mukaan oppimaan avoimesta lähdekoodista!
Webinaarisarja sisältää kuusi webinaaria, joista kolme ensimmäistä käsittelevät avointa lähdekoodia yleisemmin ja syksyn kolme webinaaria pureutuu tarkemmin yleisimpiin avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin (Drupal, Odoo, WordPress). Puhujina tilaisuuksissa kuullaan COSSin verkoston kautta tulleita avoimen lähdekoodin asiantuntijoita, joilla on vankka kokemus alalla toimimisesta.
Kevään webinaarit
1.4.2022 klo 12-13 Mitä avoimesta lähdekoodista tulisi tietää?
6.5.2022 klo 12-13 Avoimella koodilla töihin
20.5.2022 klo 12-13 Osaksi avoimen lähdekoodin yhteisöjä
Fuugin säätiö tukee avoimen teknologian tutkimusta, tiedonvälitystä, opetusta sekä yleishyödyllistä kehittämistä. Tehtäväänsä toteuttaakseen säätiö myöntää apurahoja ja avustuksia, harjoittaa tiedotustoimintaa ja osallistuu tarkoitusta tukevien koulutuksien sekä muiden tilaisuuksien järjestämiseen. Hakuaika on jatkuva, tee hakemus nyt >>
Mimmit koodaa -ohjelman toiminta ja tapahtumat murtavat aktiivisesti myyttiä, että koodaaminen ja muut ohjelmistokehitykseen liittyvät työt olisivat vain miehille ja matemaattisesti lahjakkaille. Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on antaa tuleville sukupolville tasa-arvoinen mahdollisuus opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.