COSS.fi

Palvelumuotoiluun keskittyvässä työpajassa ideoitiin lähiliikuntateeman palveluideoita vauvasta vaariin

Datasta oivalluksia ja bisnestä -hanke järjesti yhdessä Hartelan kanssa 21.9. Tampereella Mindtrek-konferenssin yhteydessä palvelumuotoiluun keskittyvän työpajan, jonka tavoitteena oli ideoida lähiliikuntateeman palveluideoita vauvasta vaariin asiakaslähtöisen palvelukonseptin luomiseksi MyData-konseptin avulla.

Työpajan aluksi Hartela Pohjois-Suomi Oy:n Karjasillan Vestas Business Labin projektipäällikkö Helena Moring perehdytti työpajan osallistujat Ouluun rakennettavan Karjasillan Verstas -asuinalueen suunnitelmiin. Karjasillan Verstas koostuu 11 kerrostalosta ja n. 550 asunnosta, sekä rakennushistoriallisesti arvokkaasta koulurakennuksesta, joka saneerataan uuteen käyttöön. Lähiliikuntateeman elementtejä asuinalueella tulevat olemaan liikuntasali sekä asuinalueen läpi kulkeva ns. Puhtibulevardi. Lähiliikunnan kohderyhmänä ovat Verstas-alueen asukkaat, mutta myös muut lähialueen asukkaat sekä erityisesti saneerattavaan koulurakennukseen sijoittuva Touhulan liikunnallinen päiväkoti. Rakentamisprojektin yhteydessä toimii Karjasillan Verstas Business Lab, joka on innovaatio- ja testialusta monenlaisille asumiseen liittyville ratkaisuille ja palveluille. Palvelujen tuottamisen ja hallinnoimisen ytimeen on kaavailtu Karjasilta Connector -palvelualustaa.

Helena Moring (Hartela Pohjois-Suomi Oy) perehdyttämässä kuulijoita Ouluun rakennettavan Karjasillan Verstas -asuinalueen suunnitelmiin.


Kuulijat saivat oleellisia tietoa palveluiden vaikuttavuuden merkityksestä innovaattori Jean Spevillen (LC Ventures Oy) työpajan tavoitetta käsittelevästä esityksestä. Hänen mukaansa erilaisten terveys- ja hyvinvointipalveluiden toteuttamisen avainkohtia ovat kaikkien osapuolien vaikuttavuuden varmistaminen.

Työpajatyöskentelyssä osallistujat tutustuivat erilaisiin asiakasprofiileihin. Näiden pohjalta lähdettiin pohtimaan, millaisia lähiliikuntaan liittyvät ja MyDataa hyödyntävät palveluratkaisut voisivat olla? Mitä elementtejä niiden tulisi sisältää?

 

Ryhmätyön tuloksia.

 

Ryhmätyön tuloksena syntyneet palveluratkaisut liittyivät vaikuttavuuteen ja asukkaiden sosiaalisen kanssakäymisen parantamiseen. Keskiöön nousivat ”yhdessä leipominen”, jossa asuinyhteisön vanhusten ja lasten välistä kuilua kavennetaan yhdessä tapahtuvan leipomisen avulla sekä ”ystävyyden tekijä”, jossa asukkaiden sosiaalisuutta ja osallistuvuutta edistetään palvelualustan avulla.

Saimme työpajan avulla aivan uudenlaisia näkemyksiä siitä, miten datalla voidaan personoida liikunnan ja asumisen palveluita”, toteaa Helena Moring työpajan osalta.

 



 

Datasta oivalluksia ja bisnestä -hanke on osa 6Aika-ohjelmaa ja se liittyy Avoin data ja avoimet rajapinnat -kärkihankkeeseen. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta, Liikenne- ja viestintäministeriöltä, Tredea Oy:ltä ja Hartela Pohjois-Suomi Oy:ltä. Lue lisää hankkeesta

 

Scroll to Top