COSS.fi

Sosiaalisen median opas kirjoitettu kirjapyrähdyksessä

Avoimen lähdekoodin opaskirjasto FLOSS Manuals on julkaissut käyttöohjeen Twitterin avoimen lähdekoodin kilpailijalle StatusNetille. Käyttöohje on kirjoitettu Tampereen yliopistossa järjestetyssä kirjapyrähdyksessä.

Opas on syntynyt Tampereen yliopiston teknisen kirjoittamisen kurssilla. FLOSS Manuals on oiva oppimisalusta teknisen viestinnän opiskelijoille. Näin harjoitustyöstä tulee myös yleishyödyllinen, sillä avoimen lähdekoodin ohjelmia on helpompi käyttää. Opas on lisensoitu avoimen lähdekoodin GPL-lisenssillä ja sitä voi lukea osoitteessa http://fi.flossmanuals.net/statusnet-kayttoopas/

StatusNet on Twitterin kaltainen avoimen lähdekoodin mikroblogausjärjestelmä, jonka voi asentaa ilmaiseksi omalle palvelimelle. Sitä voi ajaa jonkin organisaation yksityisenä sisäisen viestinnän mikroblogausjärjestelmänä tai sen voi federoida muiden StatusNet-palvelimien kanssa. Identi.ca on StatusNetin suurin ja tunnetuin asennus.

Käyttöoppaita on tehokkainta kirjoittaa yhteistyössä. Käyttöopas on huomattavasti pelkkää wikiartikkelia laajempi kirjoitusprojekti, joten kirjoittajat on syytä koota samaan tilaan, jotta kirjoitusprojekti etenee. Käytössä olevaa Book Sprint -menetelmää on kehittänyt intensiivisempään suuntaan varsinkin FLOSS Manualsin perustaja Adam Hyde.

”Pyrimme jatkossa tekemään entistä enemmän yhteistyötä juuri koulujen ja koulutusinstituutioiden kanssa. On selvää, että avoimen lähdekoodin käyttöohjeiden eräs pääyleisö ovat juuri koulut ja yliopistot”, sanoo suomenkielisen FLOSS Manualsin koordinaattori Tomi Toivio.

Lisätietoja

Tomi Toivio
puh. +358453536625
tomi@flossmanuals.net
http://fi.flossmanuals.net

Alkuperäinen tiedote: http://fi.flossmanuals.net/wordpress/some-opas/
StatusNet-käyttöopas: http://fi.flossmanuals.net/statusnet-kayttoopas/

Scroll to Top